L'EMA aprova la vacuna de Pfizer en xiquets de 5 a 11 anys a Europa

A Espanya, els menors d'11 anys són el grup poblacional que més incidència té amb 203, segons les dades publicades aquest dimecres pel Ministeri de Sanitat

El Comité de Medicaments d'Ús Humà de l'Agència Europea del Medicament (EMA) ha aprovat aquest dijous en una reunió extraordinària la vacuna de Pfizer en xiquets de 5 a 11 anys.

La seua aplicació a Espanya dependrà del dictamen dels experts de la ponència, dels directors de Salut Pública i "de l'arribada de vacunes, perquè haurem de veure quan arriben. Anem pas a pas: EMA, ponència, Comissió de Salut Pública i el Sistema Nacional de Salut preparat per si fora aqueix el cas quan siga el moment", ha contestat la ministra de Sanitat, Carolina Darias aquest dimecres.


L'EMA va començar a avaluar el passat 18 d'octubre les dades obtingudes en els assajos clínics amb l'objectiu de poder estendre l'ús de la vacuna Covid-19 de BioNTech/Pfizer, també denominada Comirnaty, als xiquets amb edats compreses entre els 5 i els 11 anys.


Cal recordar, que ja va aprovar L'EMA ja va aprovar al maig immunitzar amb Pfizer-BioNTech als adolescents de 12 a 15 anys i també té en estudi la petició de Moderna per a estendre l'ús de les seues injeccions a xiquets a partir dels sis anys. La vacuna de Pfizer-BioNTech en xiquets també s'administra en dos dosis separades tres setmanes una de l'altra, encara que cada burxada només conté una tercera part del principi actiu que l'administrat als majors de 12 anys.

Comirnaty és una vacuna per a la prevenció de la Covid-19, que actualment està autoritzada per al seu ús en persones de 12 anys d'ara en avant. Conté una molècula anomenada ARN missatger (ARNm) amb instruccions per a produir una proteïna, coneguda com a proteïna del pic, que és present de manera natural en el SARS-CoV-2, el virus que causa el Covid-19, de manera que ajuda al cos a preparar-se per si haguera de defensar-se d'aquest virus.

La Comissió Europea emetrà una decisió final

 

Aquest grup d'edat està format a Espanya per 3,2 milions de xiquets (el 6,9% de la població total). La vacunació dels xiquets enfront del coronavirus ha dividit als experts en els últims mesos, encara que l'accelerada circulació del virus a Espanya i Europa està començant a inclinar la balança a favor de la mesura.

Alguns defensen des de fa mesos que la immunització d'aquest grup permetria superar àmpliament el 85% de la població total vacunada i acostar més a Espanya cap a la immunitat de grup. Uns altres, en canvi, dubtaven que fora necessari fer-ho donada la levitat amb la qual els xiquets cursen la malaltia i la baixa transmissibilitat del virus entre xiquets en un context de baixa incidència.


Aquesta decisió s'emmarca en un moment en el qual la incidència de la pandèmia s'està incrementant en tota Europa i les autoritats estan redoblant els seus esforços per a impulsar la vacunació d'aquelles persones que encara no ho hagen fet.


Els xiquets estan sent un dels grups més afectats per aquest augment de la incidència. De fet, a Espanya, els menors d'11 anys són el grup poblacional que més incidència té amb 203,57, segons les dades publicades aquest dimecres pel Ministeri de Sanitat.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Els nou pacients afectats pel brot de COVID al Provincial de Castelló, traslladats" "1.097 nous casos de coronavirus en la Comunitat Valenciana"