Espanya imposa quarantena als viatgers de països d'alt risc per l'ómicron

Els viatgers arribats de qualsevol aeroport situat a Botswana, Eswatini, Lesotho, Moçambic, Namíbia, Sud-àfrica i Zimbàbue hauran d'aïllar-se durant 10 dies
 | CatalunyaDiari

Espanya imposa des de les dotze d'aquesta nit deu dies de quarantena a tots els viatgers procedents de zones considerades d'alt risc, a causa de la variant ómicron del coronavirus que ha aparegut en diversos països del sud d'Àfrica.


El Boletín Oficial del Estado (BOE) publica aquest dilluns l'ordre del Ministeri de Sanitat per la qual s'imposa aquesta mesura restrictiva als vols que arriben a Espanya, amb o sense escales intermèdies, des de qualsevol aeroport situat a BotswanaEswatini, Lesotho, Moçambic, Namíbia, Sud-àfrica i Zimbàbue.


Queden exclosos els passatgers en trànsit que siguen residents o titulars de visats de llarga duració de països europeus i Estats associats Schengen, Andorra, Mònaco, El Vaticà o San Marino, que es dirigisquen a aqueixos països, així com el personal aeronàutic necessari per a dur a terme les activitats de transport aeri.


Aqueixos sí, Espanya demana a tots ells una prova diagnòstica de Sars-CoV-2 amb resultat negatiu realitzada com a màxim 72 hores abans de l'arribada, independentment de si estan o no vacunades o hagen passat la malaltia.

Els viatgers hauran de guardar quarantena durant els deu dies següents a la seua arribada a Espanya, o durant tota la seua estada si aquesta fora inferior a aqueix termini.


Aquest període podrà finalitzar abans si al seté dia el viatger és sotmés a una prova diagnòstica d'infecció activa amb resultat negatiu.


Les proves admeses seran la NAAT o altres basades en tècniques moleculars equivalents, així com els test d'antígens que tinguen un rendiment mínim ≥ 90% de sensibilitat i ≥ 97% d'especificitat.


A més, i pel fet que s'han detectat casos d'ómicron al Regne Unit, a partir del dimecres 1 de desembre, Espanya només permetrà l'entrada de persones procedents del Regne UnitIrlanda del Nord amb certificat de vacunació i no amb proves diagnòstiques negatives de covid o d'haver superat la malaltia com admetia fins ara.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"Un veí de Paterna presumpte autor d'un delicte d'estafa" "S'incendien els vehicles de dos accidents de trànsit a Castelló"