Especialistes donen la clau fonamental per evitar el coronavirus

L'exercici físic i l'estil saludable en temps de pandèmia és una extraordinària ferramenta contra el virus

En declaracions a València Diari, el fisioterapeuta especialitzat en Psiconeuroinmunologia i entrenament Alejandro Sanz ens ha assegurat que l'exercici físic és la clau fonamental perquè evites la covid-19, d'esta manera es disminueix el seu dany i millores l'efecte de les diferents vacunes.


Multiplica les probabilitats de sobreviure


Segons Sanz, el dur una vida saludable i fer esport multiplica per 8 les probabilitats de sobreviure en cas de ser infectat de forma greu pel coronavirus.Actitut física regular i amb qualitatEl Fisioterapeuta en les declaracions a València Diari assegura i recalca que parlem d'una actitud física i amb qualitat, no es tracta de fer un dia esport i en dos setmanes un altre dia.
Mantindre en bon estat la musculatura ajuda a tindre un sistema immunitari fort i més resistent.
Alimentació saludableSempre s'ha de procurar dur una alimentació saludable i fer exercici assíduament, basat en un menjar real, amb pocc productes basats en sucreblat. Cal mantenir el pes adequat, a més s'ha demostrat que les persones amb sobrepés tenen més risc d'agafar el coronavirus que les que estan amb el seu pes i porten una vida saludable a tots els nivells.Important no fumarÉs molt important no fumar ja que és un gran focus de risc al costat de l'obesitat i sendentarisme.El sol és el teu amicUn altre factor que ens pot ajudar a evitar el virus és prendre el sol. La vitamina D és preventiva. Això sí, hi ha que prendre el sol amb precaució i sempre amb protecció solar.

Hàbits saludablesEt facilitem una sèrie de consells que tenen a veure amb hàbits saludables en relació amb l'exercici, l'alimentació, l'oci i el descans.

Posa ordre en les ingestes. Fracciona-les en 4-5 àpats diaris i evita saltar-te els principals. Organitza els horaris per als àpats principals amb antelació i procura mantenir-los estables cada dia.
Planifica! Organitza els menús familiars de forma setmanal, de manera que hi estiguen presents tots els grups d'aliments. Així podràs fer una compra més eficient amb els aliments necessaris.
Fes la llista de la compra! Ajusta-la al menú setmanal. Compra els productes frescos que necessites i recorda't que els productes secs i les conserves saludables són molt bona opció (llegums secs, arròs i pasta, tonyina en llauna, carxofes, etc.). Evita les compres compulsives i el malbaratament d'aliments.


 

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Fins dilluns sense dades de Covid en la Comunitat Valenciana" "Sanitat comptarà amb 133 punts de vacunació a partir del pròxim 24 de maig"