Només un genotip de coronavirus va generar el 60% dels casos en la primera setmana de març

L'estudi ha estat liderat pel Centre Superior d'Investigacions Científiques (CSIC)
Va causar el 60% dels casos | ACN

Un sol genotip del coronavirus va generar el 60% dels casos la primera setmana de març, segons un informe que mostra el mapa de la diversitat genòmica del SARS-CoV-2, causant del Covid-19, durant els primers tres mesos de l'epidèmia, de febrer a abril.

La investigació del consorci SeqCovid-Spain, liderat pel Centre Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), ha recollit mostres del genoma del virus de trenta hospitals de tota Espanya i ha identificat el genotip que va generar el 30% de tots els casos seqüenciats i va arribar a representar un 60% a principi de març.

L'estudi ha observat que la diversitat genòmica del coronavirus en Espanya és única en Europa, i més pròxima als genotips del virus circulants en Àsia entre finals de 2019 i principis de 2020, segons en un comunicat de CSIC. Este fet concorda amb la introducció primerenca del virus al país, sobretot a partir de la segona mitat de febrer, i amb una expansió molt veloç a tot el territori nacional a final de mes.

El treball del consorci està liderat per l'investigador del CSIC Iñaki Comas, de l'Institut de Biomedicina de València (IBV-CSIC), i la viròloga Mireia Coscolla, de l'Institut de Biologia Integrativa de Sistemes (I2SysBio) del CSIC i la Universitat de València. Al costat d'ells està Fernando González Candelas, responsable de la Unitat Mixta d'Investigació en Infecció i Salut Pública de la Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica (Fisabio) de la Generalitat Valenciana.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"El preocupant avís d'un expert espanyol després del que ha vist en el seu laboratori" "Seriós avís de l'OMS a Espanya després d'aplicar el toc de queda"