L'Hospital de campanya d'Alacant comença a rebre als primers pacients amb Covid-19

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha anunciat esta setmana l'habilitació de 280 llits en els tres hospitals de campanya el territori valencià
Ja hi ha els primers pacients | Sanitat

L'hospital de campanya d'Alacant, situat en el recinte de l'Hospital General Universitari d'Alacant, ha posat este diumenge en funcionament l'hospitalització de pacients Covid-19 amb situació clínica lleu o moderada, amb la finalitat d'alleujar la pressió hospitalària dels centres d'aguts de la província, davant del repunt de casos.

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha anunciat esta setmana l'habilitació de 280 llits en els tres hospitals de campanya el territori valencià, dels que un total de 80 corresponen a l'hospital de campanya d'Alacant. Esta última dotació pot ampliar-se fins a les 242 en el cas que fora necessari.

L'hospital de campanya d'Alacant, igual que els seus homòlegs de Castelló i València, tractarà a pacients majors de 18 anys Covid positius, confirmats per PCR, que hagen estat prèviament ingressats en un hospital d'aguts i es troben en fase de resolució de la malaltia (en el cas que tinguen insuficiència respiratòria, esta ha de poder corregir-se amb fluxos baixos d'oxigen).

Esta infraestructura es dividix en diferents unitats d'hospitalització, que compten amb controls d'infermeria i consultes mèdiques, dotades dels aparells necessaris per a atendre els malalts de manera individualitzada. I ateses les baixes temperatures que s'han conseguit en els últims dies, s'han reforçat els sistemes de climatització perquè la instal·lació mantinga en tot moment la temperatura adequada de confort, tant per als pacients com per al personal sanitari.

Diferents tasques assistencials 

Des de la seua creació, a l'hospital de campanya d'Alacant s'han fet diferents actuacions, sent les més destacades l'estudi de seroprevalença del Ministeri de Sanitat i la presa de mostres de PCR del Covid-19 com a suport als equips d'atenció primària del Departament, i a pacients quirúrgics i als cossos de seguretat de l'estat o derivats per Salut Pública, entre altres.

A demés, en este espai es van posar en marxa dos consultes mèdiques de revisió a pacients Covid-19, tant de la primera ona com de les successives. En les seues instal·lacions s'ha vacunat de la grip estacional al personal sanitari fins a finals de novembre, com a suport al Servici de Medicina Preventiva, i s'ha administrat la vacuna als professionals durant l'última setmana. També, s'han fet les extraccions de sang del Servei d'Anàlisis Clíniques. 

Finalment, atés el protocol de la Conselleria de Justícia i Administracions Públiques, es van habilitar a l'hospital de campanya espais per a les persones migrants que requerien aïllament per haver sigut contactes estrets de persones amb PCR positiva. 

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Atenció: Més de 2.500 contagis en el territori valencià" "Brot en una residència de Torrevieja abans de la segona dosi de la vacuna"