Els hospitals Vithas d'Alacant usen un test per a diagnosticar el Covid-19 en 15 minuts

Ja s'estan usant en dos dels seus centres hospitalaris
Tindran els resultats en 15 minuts | acn

Els hospitals Vithas d'Alacant incorporen a la seua cartera de servicis un nou test per a diagnosticar el Covid-19 en 15 minuts. Este test ja es troba disponible i a la disposició dels pacients en els dos centres, Vithas Alacant i Vithas Medimar.

Esta nova prova diagnòstica permetrà que els professionals sanitaris determinen amb major rapidesa l'existència del virus i conseqüentment disminuïsca la seua propagació, ressalta l'empresa en un comunicat. L'obtenció d'un resultat positiu en 15 minuts permetrà iniciar les pautes terapèutiques i d'aïllament de manera precoç, tant al pacient com al seu entorn pròxim.

«Este nou test està especialment dirigit a gran escala, com per exemple escolars o empreses, i a pacients als que calga intervindre amb urgència, ja que permet prendre mesures de seguretat des del primer moment, sense esperes, el que talla el radi de contagi a l'entorn del pacient i de les famílies. No és un substitutiu de la PCR, però ens ajuda a avançar els resultats en el temps i frenar els contagis», ha explicat Xavier Giner, responsable de VithasLab, xarxa de laboratoris de Vithas, en Alacant.

Este nou mètode ha sigut creat per la multinacional Abbott i està sent incorporat de manera destacada per diferents servicis públics de salut espanyols. La companyia Abbott ha anunciat que ha rebut la certificació de la Comissió Europea per al seu dispositiu Panbio Covid-19 Ag Rapid Test Device.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Atenció: Simón avisa sobre l'evolució del coronavirus en Espanya" "Urgent: Donald Trump i Melania, positiu en coronavirus"