Hostalers reclamen a la Generalitat obrir l'interior de locals i ampliar l'horari de tancament

Molts restaurants valencians continuarien sense poder obrir
Hostalers reclamen a la Generalitat obrir l'interior de locals i ampliar l'horari | ACN

La Confederació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de la Comunitat Valenciana (CONHOSTUR) ha reclamat, en la taula de diàleg del sector d'hostaleria i oci amb la Conselleria de Sanitat, que es permeta l'obertura de l'interior dels locals al 50%, el «màxim d'ocupació possible mantenint distàncies» per a les terrasses i l'«ampliació de l'horari de tancament assimilant-lo» al toc de queda.

CONHOSTUR ha explicat que la Conselleria de Sanitat «ha escoltat» les seues propostes i que estes es traslladaran a la reunió interdepartamental que tindrà lloc este dijous, segons ha indicat la confederació en un comunicat.

El president de CONHOSTUR i Hostaleria València, Manuel Espinar, ha precisat que «no hi ha hagut cap conclusió per part de l'administració i que ara toca esperar, com sempre, a eixa reunió, en la que ja no sabem si es prendran decisions tècniques o seran decisions polítiques. Són més de 15.000 empreses, 15.000 famílies, esperant eixa decisió», ha subratllat.

Molts restaurants continuarien sense poder obrir

En este sentit, ha recriminat que el sector «de nou podria ser penalitzat per la falta de planificació i coherència de la Generalitat Valenciana en mantindre unes vacacions que ara, per por de la gran mobilitat que es pot produir durant la setmana que ve de les 'no Falles', pot tindre com a conseqüència que l'activitat de molts establiments d'hostaleria puga seguir paralitzada».

Segons CONHOSTUR, seria el cas de molts restaurants valencians que continuarien sense poder obrir per no disposar en la seua majoria de terrasses, tot i disposar d'uns espais, infraestructura i estàndards de qualitat que permeten complir absolutament amb totes les mesures necessàries per a garantir la seguretat i que, en molts casos, són establiments referent a nivell nacional i internacional en l'àmbit de la cultura gastronòmica».

La confederació ha manifestat que els empresaris són «conscients que és necessari una desescalada responsable, i que a demés cal continuar fent molta sensibilització a la ciutadania amb l'ús de la mascareta en tot moment i el respecte pel compliment de les normes».

No obstant això, ha defensat que «no existixen indicadors sanitaris que justifiquen esta decisió, més enllà de la pròpia por de repetir errors passats, però cal no oblidar que una majoria de contagis de la tercera ona es van produir en l'àmbit privat i familiar».

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Puig anuncia la possible data final del tancament perimetral en el territori valencià" "La nova mesura que podría aprovar el Govern espanyol per a maig"