Salvador Illa afirma que «tot el món va arribar tard» a la gestió de la pandèmia

Salvador Illa reconeix que s'han comés errors per part de tots
Illa: «Tot el món va arribar tard» a la gestió de la pandèmia | Europa Press

Quasi un any després de prendre les regnes del Ministeri de Sanitat, Salvador Illa reconeix que s'han comés errors per part de tots i, tot i els complicats moments que també a ell li ha portat esta «terrible» pandèmia, tornaria a acceptar l'encàrrec. «No em penedisc», assegura.

«Ho he fet el millor que he pogut», reconeix en una entrevista amb Efe en la que fa balanç dels quasi dotze mesos de pandèmia i comenta els projectes que té planejats per al departament que dirigix des del passat 13 de gener, a penes el malson de Covid-19 desaparega.

«En el que no perdrà un minut» és a batallar amb cap comunitat autònoma, encara que hi haja alguna que ho intente. «La meua bel·ligerància se centra únicament contra el virus. La resta, ni un minut», sentència.

«Tot el món va arribar tard»

Illa creu que el coronavirus va sorprendre a tots, i això va obligar a anar adoptant mesures en funció de la informació que s'anava rebent, disposicions que en eixe moment es creien les «correctes i adequades»; revisar ara decisions que es van prendre en la primera ona amb les dades actuals -creu- «no és molt honest».

«He de reconéixer que tot el món va arribar tard, també Espanya», admet el ministre per a puntualitzar, no obstant això, que fins i tot anant tard i cometent errors, vam anar també els primers a reaccionar, decretant el primer estat d'alarma i el confinament de la població a penes l'endemà passat que l'OMS declarara la pandèmia.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La Nit de Nadal acaba amb 56 denúncies i 10 actes en València" "Celebren 10 festes en cases i 3 botellons en la Nit de Nadal en Alacant"