Un jutge condemna a Sanitat per la falta d'EPI als metges en la primera onada de Covid-19

Ha condemnat a l'Administració a subministrar i/o proveir en quantitat i qualitat suficient de tots els Equips de Protecció Individual (EPI) necessaris
Ho ha condemnat un jutge | Europa Press

Un jutjat d'Alacant ha condemnat a la Conselleria de Sanitat per l'absència de mesures de protecció dels facultatius en la primera onada del Covid-19 en considerar que «va incomplir la normativa sobre la prevenció de riscos laborals». D'eixa manera, ha obert la via als sanitaris afectats perquè acudisquen a la jurisdicció contenciosa administrativa per a instar la responsabilitat patrimonial generada per un funcionament anormal de l'Administració Estat-CCAA.

En concret, el Jutjat social número 5 ha declarat que la conselleria, després de la declaració d'emergència de la Sotssecretaria de febrer de 2020 i amb l'estat d'alarma, en l'àmbit de la seua gestió, ha incomplit la normativa i ha generat un «greu risc» per a la seguretat i salut dels facultatius sanitaris «provocant la seua exposició directa al contagi de la malaltia».

Per este motiu, ha condemnat a l'Administració a subministrar i/o proveir en quantitat i qualitat suficient de tots els Equips de Protecció Individual necessaris --bates impermeables, màscares FFP2, FFP3, ulleres de protecció, calces específiques i contenidors de grans residus-- als professionals.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"5 mesures per a evitar un confinament total que els polítics no s'apliquen" "València no descarta tancar els cementeris si creix el número de casos"