Més de 2000 sancions per a este primer cap de setmana sense estat d'alarma

La Generalitat fa un balanç positiu i destaca que el nombre d'infraccions és inferior, tot i l'augment en l'ocupació hotelera

El primer cap de setmana a la Comunitat Valenciana sense tancament perimetral després de la fi de l'estat d'alarma suma ja més de 2.100 sancions: 1.500 imposades per la Policia Nacional i 600 per agents municipals. La consellera de justícia Gabriela Bravo, però, ha subratllat la normalitat i l'absència d'incidents remarcables.

Encara i que este cap de setmana ha tingut l'afluència més gran de turistes, que s'ha traduït en una ocupació hotelera superior al 70%, el nombre de sancions ha sigut inferior al del cap de setmana anterior. D'esta manera, Bravo ha incidit en el fet que la ciutadania valenciana "preferisca estar viva a una socialització inadequada".

La consellera s'ha reunit este diumenge a Cullera (Ribera Baixa) amb la delegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, i representants de les forces i els cossos de seguretat per a fer balanç del dispositiu especial de seguretat activat divendres.

La consellera de justícia Gabriela Bravo ha estat en tot moment acompanyada per la delegada del Gobern Glória Caleroper i l'alcalde de Cullera Jordi Mayor.


Les mesures de seguretat han sigut excel·lents, la vigilància s'ha duplicat, i fins i tot triplicat, en algunes de les zones que més preocupen, els municipis turístics del litoral com ara Benicàssim, Peníscola, Gandia, Cullera, Xàbia, Dénia, Benidorm o Alacant.

Bravo ha qualificat de "satisfactori" el balanç dels darrers dos dies, on la afluència més gran de visitants als municipis costaners no s'ha traduït en un increment d'incidents. Pel que fa a les zones d'oci nocturn, la consellera ha destacat què una vegada entra en vigor el toc de queda "els carrers es queden pràcticament buits". És a dir que estem sent molt responsables i és d'agrair, al final és pel bé de tots.

D'altra banda, Calero ha emfasitzat que els incidents han sigut "mínims" i ha agraït la responsabilitat ciutadana, especialment la del jovent. La delegada de govern ha donat la benvinguda als turistes que volen gaudir de la Comunitat Valenciana alhora que ha recordat que s'ha de respectar la normativa anti-Covid.

 

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Les platges valencianes de gom a gom" "Especialistes donen la clau fonamental per evitar el coronavirus"