Els morts per Covid-19 seran enterrats o incinerats sense que passen més de 24 hores de la defunció

Sanitat explica que és necessari extremar totes les mesures de seguretat sanitària i d'higiene
No deixaran passar més de 24 hores | ACN

La Conselleria de Sanitat ha ordenat que, quan una persona perda la vida per Covid-19 en una institució sanitària d'una localitat diferent a on serà enterrada o incinerada, el trasllat del cadàver es faça de manera «immediata i ràpida», perquè es procedisca a la seua inhumació o incineració «tan prompte siga possible».

D'eixa manera ho establix la resolució de la Conselleria de Sanitat per la que s'acorden mesures addicionals en matèria d'inhumació de persones mortes per coronavirus, i que entra en vigor este divendres després d'haver-se publicat en el Diari Oficial de la Generalitat.

Segons assenyala el document, l'extensió del Covid-19 fa necessari extremar totes les mesures de seguretat sanitària i d'higiene i, entre elles, les relatives al tractament dels cossos de les persones que moren per esta malaltia.

 La Conselleria exposa que, «per raons sanitàries òbvies», és recomanable la immediata inhumació o incineració de les persones que moren per Covid-19 i que no s'acumulen en el depòsit de l'hospital o institució sanitària en què eren ateses, sense necessitat que transcórreguen més de 24 hores de la defunció, i una volta obtingudes la certificació mèdica de defunció i la llicència d'enterrament.

L'objectiu és que es procedisca a la seua inhumació o incineració tan prompte siga possible

Per això, ordena que una volta morta una persona per Covid-19, siga traslladada immediatament al depòsit del cementeri de la seua corresponent localitat o, si té capacitat, al depòsit de l'empresa funerària participant en el servici de recollida i trasllat del cadàver.

L'objectiu d'esta mesura és que es procedisca a la seua inhumació o incineració tan prompte siga possible. Durant la permanència del cadàver en el depòsit municipal o en el depòsit de l'empresa funerària, l'empresa intervinent en el servici haurà d'atendre estrictament els criteris establits en el document del Ministeri de Sanitat sobre procediment per al maneig de cadàvers de casos de Covid-19.

Esta resolució estarà vigent mentres es mantinguen en vigor alguna de les noves mesures que per decret del president de la Generalitat s'han dictat com a autoritat competent delegada en virtut del Reial decret 926/2020, de 25 d'octubre, pel que es declara l'estat d'alarma per a contindre la propagació d'infeccions causades pel SARSCoV-2. 

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Un hospital valencià habilita llits en la cafeteria i la capella per als pacients" "La postura de la ministra de Sanitat sobre el confinament total en Espanya"