Noves restriccions per a fer front al coronavirus en el territori valencià

Entre elles hi ha el tancament perimetral de les ciutats de més de 50.000 habitants durant els caps de setmana i els festius
S'han anunciat este diumenge | ACN

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha anunciat este diumenge l'adopció de noves mesures davant de l'evolució de la pandèmia, entre les que es troba la limitació de les reunions als convivents en l'espai privat i a dos persones de dos nuclis de convivència diferents en l'espai públic, i el confinament perimetral municipal de les ciutats de més de 50.000 habitants durant els caps de setmana i festius. 

Estes noves mesures entraran en vigor este dilluns, 25 de gener, des de la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), i s'estendran fins al 15 de febrer.

Les noves mesures

En primer lloc, s'establix la limitació les reunions als convivents en l'espai privat, excepte excepcions, i a un màxim de dos persones de dos nuclis de convivència diferents a l'aire lliure excepte que es tracte de convivents. En els dos casos s'exceptuen les reunions laborals o institucionals, activitats en l'àmbit educatiu i les cures a persones vulnerables (majors, menors).

De la mateixa manera, es prorroga el confinament perimetral autonòmic i es decreta el municipal de les ciutats de més de 50.000 habitants durant els caps de setmana i festius. Estes són València, Alacant, Elx, Castelló, Torrevieja, Torrent, Orihuela, Gandia, Paterna, Benidorm, Sagunt, Alcoi, Sant Vicent del Raspeig, Elda-Petrer i Vila-real. El confinament perimetral municipal s'aplicarà des de les 15.00 hores del divendres a les 6.00 hores del dilluns següent.

Totes estes mesures quedaran reflectides en un decret del president de la Generalitat. A demés, Ximo Puig s'ha referit a l'evolució de la campanya de vacunació i a la necessitat de «prioritzar en la immunització» a persones en major situació de vulnerabilitat.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Llargues cues en Ikea Alfafar a pesar de l'augment de contagis" "ATENCIÓ: Es disparen els contagis en Espanya"