Paterna detecta rastres de la soca britànica en les aigües residuals de la ciutat

Les últimes anàlisis fetes en les aigües residuals de Paterna han detectat rastres de la variant britànica en la xarxa de clavegueram procedent del nucli urbà de la ciutat.
Recollida de mostres en les aigües residuals | Ajuntament de Paterna

Les últimes anàlisis fetes en les aigües residuals de Paterna, en la comarca de l'Horta (València) han detectat rastres de la soca britànica en la xarxa de clavegueram procedent del nucli urbà de la ciutat.

Així ho ha revelat este dimecres la tinenta alcalde de Seguretat, Mobilitat i Transició Ecològica, Núria Campos, qui ha precisat que «és la primera volta que es troba esta variant en la ciutat». Els resultats de les anàlisis s'han remés a la Conselleria de Sanitat, segons ha informat el consistori en un comunicat.

Així mateix, l'Ajuntament ha explicat que este dimarts «la Conselleria de Sanitat va informar d'un brot del cep britànic que afectava 13 alumnes de primària del col·legi Liceu Francés de la localitat».

Reducció del coronavirus en Paterna

Campos ha precisat que «a pesar la detecció de la variant britànica del coronavirus, els últims mostrejos també evidencien reduccions significatives dels valors de coronavirus en pràcticament tots els sectors respecte als mesos anteriors, cosa que significa que el risc epidemiològic de la ciutat continua en descens».

«Donada l'elevada càrrega viral d'esta variant i la seua alta capacitat de transmissió i contagi, estem esperant directrius de Sanitat per si haguera de prendre alguna mesura addicional als protocols sanitària i de seguretat que manté la ciutat», ha indicat la corporació.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Hostalers reclamen a la Generalitat obrir l'interior de locals i ampliar l'horari" "Puig anuncia la possible data final del tancament perimetral en el territori valencià"