Pillen a dos xics saltant-se les normes sanitàries contra el Covid-19 en València

Un dels detinguts estava celebrant una festa il·legal en una casa
Pillen a dos xics saltant-se les normes sanitàries contra el Covid-19 en València | iStockPhoto (Chalabala)

Agents de la Policia Nacional han detingut en València a dos xics, de 22 i 28 anys, com a presumptes autors d'un delicte de resistència i desobediència, després d'incomplir normes sanitàries contra el Covid-19 i desobeir les indicacions dels policies.

Els fets van passar la nit del dissabte, cap a les 23.30 hores, els agents van ser avisats per la Sala del 091 perquè es dirigiren a un allotjament vacacional del districte valencià de Marítim, a on s'estava produint una festa. Una volta allí, els policies van observar la porta de la casa entreoberta, escoltant-se música des de l'exterior. Les persones que es trobaven en el lloc, en vore els agents, es van amagar ràpidament, acudint només dos xics a rebre'ls.

Els agents van informar estes dos persones que no podien formar-se grups de més de quatre persones i, ja que eren un grup numerós, anaven a ser proposats per a sanció per incomplir la normativa. No obstant això, els dos xics es van negar a identificar-se, tot i ser requerida la seua documentació pels policies en diferents ocasions, i arribant a faltar al respecte als agents repetidament, i fins i tot a insultar-los a crits. 

Un d'ells finalment va deposar la seua actitud i va col·laborar amb els agents, però l'altre jove es mostrava fora de si, sense accedir a les instruccions dels policies, pel que va ser detingut com a presumpte autor d'un delicte de resistència i desobediència a agent de l'autoritat. 

Un segon detingut, sense mascareta i fora de l'horari permés

El segon fet es va produir poc després, cap a les 01.00 hores de la matinada, quan un indicatiu policial de paisà va observar en l'encreuament de la carretera de Font de Sant Lluís amb l'avinguda dels Germans Maristes dos jóvens passejant fora de l'horari establit pel toc de queda i sense mascareta, pel que es van acostar a identificar-los.

Després d'identificar-se, els xics van fugir a la carrera en direccions oposades, conseguint els agents localitzar a un d'ells, que va intentar espentar als policies en el moment de ser interceptat, pel que va ser detingut com a presumpte autor d'un delicte de resistència i desobediència, a demés de ser proposat per a sanció per incomplir la normativa. 

Els dos detinguts, sense antecedents policials, han sigut posats en llibertat una volta sentits en declaració, no sense abans advertir-los de l'obligació legal de comparéixer quan foren requerits per a això.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"110 contagis nous per coronavirus en les últimes 24 hores en el territori valencià" "Més del 70% dels nous brots valencians són en l'àmbit social"