Primer positiu per coronavirus a Tokio en la Villa Olímpica

L'organització dels Jocs Olímpics de Tòquio ha confirmat el primer positiu de coronavirus en la Vila Olímpica. Es tracta d'un ciutadà de nacionalitat no japonesa, membre d'una delegació olímpica, però es no és un esportista

Les estrictes mesures sanitàries que ha imposat el Comité Organitzador de Tokio 2020 no ha pogut impedir que a sis dies del començament dels JJOO ja s'haja produït el primer positiu en covid-19 dins de la Vila Olímpica.

El primer positiu dins de la Vila Olímpica ja és una realitat. Malgrat les estrictes mesures sanitàries que ha imposat el Comitè Organitzador de Tòquio 2020 no s'ha pogut impedir que a sis dies del començament dels JJOO ja s'hagi produït el primer positiu en covid-19..

De moment, se sap que el positiu en coronavirus correspon a un ciutadà de nacionalitat no japonesa, membre d'una delegació olímpica estrangera i no és un esportista. Els organitzadors dels JJOO de Tòquio 2020 no han ofert més detalls per motius de confidencialitat.

El primer positiu confirmat

De moment, pel que sembla, és el primer positiu confirmat entre els equips que es troben en el complex residencial situat en una de les illes artificials de la badia de Tòquio i que s'ha donat a conéixer quan queden sis dies per a la cerimònia d'inauguració de l'esdeveniment, en un moment de ple rebrot de contagis en l'àrea de la capital japonesa.

Toshiro Muto afirma que s'aïllarà immediatament a eixa persona

Els organitzadors es troben recopilant la informació sobre els contactes pròxims de la persona afectada, va dir el seu director executiu, Toshiro Muto, en ser preguntat en una roda de premsa per la seguretat de la Vila Olímpica.

"Estem prenent mesures fermes contra la covid, fins i tot dins de la Vila. A més, els atletes en principi han de sotmetre's cada dia a test i ara que hi ha hagut un positiu, s'aïllarà immediatament a esta persona", va assenyalar Muto.

El director executiu de Tòquio 2020 va explicar que continuaran prenent mesures "perquè els atletes puguen sentir-se segurs en la Vila".

Però en el que va del mes de juliol

En el que va del mes de juliol un total de 44 persones vinculades als Jocs, inclòs un atleta, han donat positiu en coronavirus, segons xifres dels organitzadors, però és la primera vegada que es detecta una infecció en el si de la Vila Olímpica, el cor dels Jocs Olímpics i on residiran milers d'atletes estrangers.

Qui va ser el primer positiu entre els atletes?

El primer positiu entre els atletes estrangers detectat al Japó va ser el d'un entrenador de l'equip olímpic d'Uganda a la seua arribada al país el passat 19 de juny, al que li va seguir un altre positiu més posteriorment d'un dels esportistes, que s'allotgen actualment en el municipi de Izumisano, en l'oest del país.

El positiu en la Vila Olímpica podria constituir un altre factor de recel entre la ciutadania nipona sobre la seguretat de la celebració dels Jocs, i es coneix tan sols un dia després de saber-se que un esportista de l'esmentada delegació africana es va escapolir del seu hotel amb la intenció de començar una nova vida al Japó.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"CORONAVIRUS COMUNITAT VALENCIANA: 2.754 casos nous i cap defunció" "Analitzen com Sanitat 'va maquillar' les dades negatives del COVID al confinament"