Puig afirma que està preparada l'estructura per a començar vacunar en el territori valencià

Ha posat com a exemple que en els últims mesos s'han vacunat 1,2 milions d'habitants de la grip, 500.000 més que en 2019.
L'estructura de vacunació del territori valencià està preparada | Europa Press

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat que està «preparada tota l'estructura» sanitària per a començar a vacunar en el territori valencià quan arriben les primeres dosis de la vacuna contra el Covid-19. A demés, ha sostingut que comptem amb una xarxa de Salut Pública preparada des de fa anys per a les vacunacions, i ha posat com a exemple que en els últims mesos s'han vacunat 1,2 milions d'habitants de la grip, 500.000 més que en 2019.

«Tenim preparada tota l'estructura perquè quan tinguem les vacunes es comencen a administrar», ha assenyalat en ser preguntat per la intenció anunciada per Brussel·les de començar les vacunacions abans que acabe l'actual desembre. Els residents en centres de majors, el personal sociosanitari i metge i les persones de màxima vulnerabilitat seran els primers  segments de població que rebran les dosis, ha posat de manifest el cap del Consell.

En tot cas i a pesar d'eixa «bona notícia» que arriba d'Europa, Puig ha recordat que cal un període de temps entre les dos dosis de la vacuna perquè facen efecte, pel que la immunització efectiva tardarà. «No podem relaxar-nos en absolut perquè l'inici del procés de vacunació no vol dir que ens puguem relaxar. Comencem la fi de la pandèmia, però continuem estant i qualsevol relaxació», ha subratllat, «seria absolutament contraproduent».

Segons Puig, «moltes persones ho passaran malament si no es fan bé les coses», pel que ha advertit que conseguir la immunització de la immensa majoria de la població «serà qüestió de molts mesos» a partir de l'inici del procés de vacunació.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La factura de la llum està a punt de canviar en Espanya" "Les residències de majors permetran les visites però restringiran les eixides"