Ximo Puig demanarà este dissabte l'estat d'alarma al Govern d'Espanya

Esta mesura excepcional ha sigut demanada per huit comunitats autònomes més
Esta mesura excepcional ha sigut demanada per huit comunitats autònomes més | GVA

Este divendres per la nit, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que este dissabte, sol·licitarà l'estat d'alarma al Govern d'Espanya com a mesura excepcional que ja han demanat huit comunitats autònomes (Euskadi, Catalunya, Astúries, Castella-la Manxa, Navarra, La Rioja, Extremadura i Cantàbria).

Segons informa 'Levante-EMV', el cap del Consell ha assegurat que, també, este dissabte publicarà la resolució per a declarar el toc de queda des de les 00.00 fins a les 06.00 hores, fins al 9 de desembre. 

La seua intenció era aplicar-ho el més prompte possible, ja que el text planteja la restricció d'un dret fonamental com és la lliure circulació de les persones, una mesura per a frenar l'expansió de la pandèmia. 

Les presses del president venen per les festes nocturnes però, sobretot, pel gir que ha patit la situació amb la pandèmia en el territori valencià. De fet, este divendres es van registrar 1.202 contagis, 11 morts i 53 brots en només 24 hores. 

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Un positiu en una classe d'infantil d'un col·legi de Borriana" "El canvi de rumb de Sánchez amb la gestió de la pandèmia"