Puig exigix a la Unió Europea solucions «immediates» per als transportistes

«La falta d'entesa entre dos països fa que es vulnere una part de l'esperit fundacional de la Unió Europea, que és la lliure circulació de persones i mercaderies», ha dit Puig
Puig exigix a la Unió Europea solucions «immediates» per als transportistes valencians | GVA

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha expressat la seua «enorme preocupació» pels camioners valencians atrapats a la frontera entre Regne Unit i França i ha exigit a la Unió Europea que «prenga decisions de caràcter immediat perquè ningú es mereix passar un Nadal en una cuneta».

En declaracions als mitjans després de les votacions als pressupostos de la Generalitat, el president ha explicat que durant el matí d'este dimecres el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha mantingut una reunió amb el secretari autonòmic de la UE, Joan Calabuig, i responsables empresarials del sector de la logística i el transport. A demés, Puig ha indicat que ha mantingut converses amb el Ministeri d'Afers exteriors.

No obstant això, ha apuntat que en l'«intent de desbloquejar esta situació poc poden dir» des de la Generalitat. «Però sí que exigir. Exigim que la Unió Europea prenga decisions», ha reclamat.

Puig ha mostrat el seu «màxim suport» als treballadors

«Ara mateixa, la falta d'entesa entre dos països fa que es vulnere una part de l'esperit fundacional de la Unió Europea, que és la lliure circulació de persones i mercaderies. Per tant, la UE ha de prendre decisions de caràcter immediat per a restablir la situació», ha reivindicat, abans de mostrar el seu «màxim suport» als treballadors.

En la mateixa línia s'ha pronunciat en una publicació en les seues xarxes socials en la que explica, a títol personal, que «ser fill d'un camioner és sentir, especialment, la tristesa i la impotència per la injustícia que més de mil transportistes valencians estan patint». El president ha recordat «tants viatges fets» en el camió de son pare i les «ganes d'arribar a casa per a reunir familiars i amics».

«Ningú mereix passar un Nadal en una cuneta», ha declarat, per a després reivindicar el «treball sempre necessari i molt poc valorat» dels transportistes, «una professió que ens ha salvat durant el confinament i el tancament de davanteres proveint-nos de tot l'essencial: des d'aliments fins a medicaments; des d'elements de protecció de la salut fins a productes de neteja i desinfecció».

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Investigadors valencians analitzen mostres de 40 hospitals per a buscar la nova soca" "El territori valencià, tercera autonomia amb major número de casos de coronavirus"