Puig, sobre la implantació del certificat COVID: Serà en els pròxims dies

El percentatge de població vacunada se situa ja en el 92% en la Comunitat Valenciana: "Està ajudant a véncer la pandèmia"

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha afirmat este diumenge que en "els pròxims dies" la Comunitat Valenciana implantarà el certificat COVID amb la finalitat d'aconseguir la "màxima seguretat" de les persones, escenari que, ha reiterat, "passa per la vacunació".

No se sap quin dia

"No puc dir quin dia, però en els pròxims dies sí", ha assegurat Puig, en declaracions als mitjans després d'assistir a un concert organitzat per la Generalitat Valenciana i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), sobre la data de la implantació del passaport Covid-19.

L'actual situació és molt complicada

Puig ha considerat que l'actual situació d'augment dels contagis, incidència i ocupació hospitalària, que en altres països "està molt difícil", en la Comunitat Valenciana "es pot anar superant si fem les coses adequadament", encara que "no podem tenir la seguretat absoluta".

Màxima seguretat

Així, ha advocat per buscar i garantir "la màxima seguretat", especialment en els espais tancats, a través d'eines com el certificat COVID i mesures com la distància de seguretat.

Vacunació

El cap del Consell ha indicat que avui dia el percentatge de vacunació de la Comunitat Valenciana se situa ja en el 92 per cent de la població diana, un escenari que "està ajudant a véncer la pandèmia" que "encara és ací".

"continuar usant la màscara, que és un instrument fonamental"

Per això, ha instat a "continuar usant la màscara, que és un instrument fonamental" i a "ser prudents", al mateix temps que ha tornat a animar al 8% de les persones que no s'han vacunat a immunitzar-se contra la covid.

Dijous passat, Puig va confiar que esta setmana vinent s'aconseguís una solució per a la implantació del passaport COVID en "alguns espais" als quals no podran accedir les persones no vacunades. "La nostra voluntat és que no hi haja restriccions i actuar amb tots els instruments que tenim", va reiterar.

Puig va explicar llavors que la Conselleria de Sanitat busca la millor solució per a "no caure en cap contradicció jurídica" i que el TSJCV autoritze la implantació del certificat, ja que en algunes comunitats el van tombar els tribunals.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La immunització sense cita s'intensifica durant les pròximes setmanes" "En Espanya ens poden obligar a vacunar-nos contra el coronavirus?"