Les residències permetran eixides i visites per Nadal mentres no se supere el nivell 3 d'alerta

Les mesures depenen del nivell d'alerta
Dependrà dels nivells d'alerta | València Diari

La Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha establit mesures per a residències de persones majors i de diversitat funcional de cara al període nadalenc en funció del nivell d'alerta per coronavirus en el que es trobe un territori: es permetran eixides sense pernoctació només en el nivell 1 i eixides vacacionals de set o més dies i visites d'afins fins i tot en el nivell 3.

D'eixa forma ho establixen dos resolucions del departament que apareixen publicades en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, amb les que les mesures en este àmbit s'adapten als nivells d'alerta que va introduir el Govern amb l'estat d'alarma. Estaran en vigor entre el 24 de desembre i el 6 de gener.

Diferències segons el nivell d'alerta

Les mesures es diferencien segons nivells d'alerta. En l'1 serà l'únic en què es permetran eixides sense pernoctació, encara que estes només podran ser tres en tot el període i en dies no consecutius. A demés, els residents només podran acudir a la casa d'un únic grup de convivència, al que no podran acudir uns altres.

A la volta no es requerirà un aïllament, però sí que s'emportarà un major seguiment per part del personal del centre i les famílies hauran d'avisar si tenen un possible contacte amb alguna persona contagiada. No es permetran les eixides si el resident té més de 37 graus abans d'eixir ni si hi ha una persona contagiada en el nucli familiar.

Estes premisses per a eixir del centre també s'aplicaran a les eixides vacacionals, que es permetran fins al nivell 3 d'alerta. No obstant això, a la tornada sí que es requerirà una prova PCR negativa feta 72 hores abans del reingrés i un aïllament en habitació individual durant 10 dies a l'arribada.

Les persones que vulguen eixir a una casa familiar de vacacions durant el Nadal hauran de fer-lo per un període igual o superior a set dies, i sempre acudir a una única vivenda amb un sol nucli de convivència, del que es considerarà que el resident forma part durant la seua estada. Durant les vacacions no es podrà entrar en contacte amb altres grups de convivència. Les eixides vacacionals hauran de sol·licitar-se amb antelació.

Les visites

Les visites també estaran permeses fins al nivell 3, i hauran de ser o bé d'una persona sola, o com a màxim de tres si estes són convivents. Les persones visitants hauran de portar un equip de protecció individual (EPI) que com a mínim constarà d'una màscara quirúrgica, se'ls prendrà la temperatura en entrar i hauran d'observar totes les mesures d'higiene.

En el cas que el centre dispose d'espais a l'aire lliure, les visites es duran a terme preferentment en ells. Entre una i una altra visita, el personal del centre haurà de desinfectar les dependències usades. En el nivell 4 d'alerta no es permetrà cap d'estes tres possibilitats.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Oltra espera vore la llum en els pròxims 3 o 4 mesos amb l'arribada de les vacunes" "Pedro Duque: «La vacuna del Covid-19 té la mateixa seguretat que les altres»"