Sanitat paralitzarà la vacuna de AstraZeneca a menors de 60 anys

S'inocularà amb AstraZeneca a les persones majors de 60 anys
Carolina Darias ha anunciat esta mesura després de la reunió del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut | Ministeri de Sanitat
 
Nous canvis enmig del procés de vacunació de AstraZeneca. Després que l'Agència Europea del Medicament trobara possibles vincles entre els trombes i l'administració del fàrmac.

Esta vesprada s'ha celebrat la reunió del Consell Interterritorial de Salut on s'ha acordat "per àmplia majoria" parar la vacunació de AstraZeneca als menors de 60 anys. El fàrmac només s'inocularà als que superen esta edat.

L'única autonomia que no s'ha mostrat d'acord amb esta decisió és Madrid. Al·lega que no està basada en les Conclusions del Comité per a l'Avaluació de Riscos en Farmacovigilància Europeu (PRAC).
 


Per precaució la Conselleria de Sanitat de Madrid procedirà a descitar a les persones que havien d'anar a vacunar-se demà a la vesprada. Són un total de 600 persones, entre professors, bombers i un altre personal d'emergències, així com membres de forces i cossos de seguretat de l'estat, que estaven encara pendents de vacunar.

La directora de l'Agència Espanyola de Medicaments, María Jesús Lamas, ha assegurat en la roda de premsa que "El PRAC assegura que el balanç beneficie i risc de la vacuna continua sent favorable. No obstant això, troba que aquests efectes secundaris tenen un vincle amb l'administració de la vacuna".

Lamas també assenyala que els trombes són "un tipus de resposta inmonológica després de la vacuna". A Espanya s'han detectat 12 casos entre els 1,7 milions de persones vacunades amb este viral.

Davant este informe la Ministra ha assenyalat que la decisió de vacunar només per damunt dels 60 anys es pren per precaució. "A partir de demà continuarem amb la vacunació de AstraZeneca però en persones majors de 60″.

Darias ha aprofitat per a valorar la situació de la pandèmia al país: "Este increment és lent però continuat. Preocupa el nivell de pressió assistencial en les UCI".

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"L'EMA veu 'possible relació' entre la vacuna d'AstraZeneca i trombos" "Urgent: Espanya notifica més de 8.000 contagis de Covid en un dia"