Sanitat habilita un web per adaptar la vacunació a les vacances

La ciutadania pot informar sobre les setmanes que estarà fora de la Comunitat Valenciana perquè no se'ls cite durant estes dates

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha posat en marxa a la pàgina web una Agenda Vacances perquè els ciutadans de la Comunitat Valenciana puguen adaptar la vacunació enfront del coronavirus en funció de les seues vacances estivals.

En este sentit, la consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha assenyalat que "la finalitat és facilitar als ciutadans i les ciutadanes puguen gaudir del seu període de vacances, i vacunar-los quan estiguen disponibles".

Per això, a la pàgina web en este enllaç les persones entre 18 i 39 anys que està esperant la cita per la seua primera dosi pot accedir a un formulari en el qual poden indicar en una agenda de vacunació les setmanes que van a romandre fora i que, per tant, no podran acudir a vacunar-se.

D'esta manera, s'ajornarà la citació per quan estiga disponible, respectant l'ordre de vacunació que s'està duent a terme a la Comunitat Valenciana, que és per grups etaris.

A més, s'enviarà un SMS amb l'enllaç a la web a les persones entre 18 i 39 anys que es preveu citar al llarg de l'estiu.

Segons ha explicat Barceló, "des de Sanitat s'ha posat en marxa esta mesura amb la finalitat de planificar de forma eficient el procés de vacunació durant este estiu, i mantenir així el bon ritme d'immunització a la Comunitat Valenciana".

Cal assenyalar que esta mesura va dirigida a persones que estan pendents de rebre la primera dosi de la vacuna contra la COVID-19, ja que les persones que estan pendents de rebre la segona dosi ja tenen una citació prèvia realitzada en el moment que li van posar la primera vacuna.

Els requisits per poder indicar les vacances i no ser citat durant estes dates són: tenir entre 18 i 39 anys (nascuts entre 1982-2003 inclosos), no haver rebut cap dosi de la vacuna contra la COVID-19 i no tenir cap cita prevista de vacunació per a la COVID-19.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Es retarda la vacunació dels menors de 30 anys a la Comunitat Valenciana" "Sanitat estudia el brot de Benicàssim per possible variant índia"