Simón avisa de què l'evolució del coronavirus en Espanya «no és bona»

També ha afirmat que la taxa de mortalitat és molt baixa
El ministeri de Sanitat diu que el creixement del Covid-19 no és bo | cedida

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha avisat que l'evolució de la pandèmia del coronavirus en Espanya «no és bona», ja que, encara que «no és molt aguda», continua sent «ascendent».

En roda de premsa, Simón ha informat que la corba de contagis és «clarament ascendent» en huit regions, les que tenen un pes «molt important» a escala nacional. A demés, ha assenyalat que actualment hi ha algunes comunitats autònomes en les que estan experimentant un retard en la notificació de casos de fins a set o huit dies, pel que ha demanat «precaució» a l'hora d'interpretar les dades.

«La mortalitat continua mantenint-se en nivells molt baixos, al voltant de l'1%, cosa que implica que estem detectant molts dels casos que s'infecten a Espanya i això fa entendre que la situació actual, si bé és molt preocupant, no és la mateixa que al març o abril», ha assegurat.

En este sentit, Simón ha assenyalat que cada setmana s'estan fent una mitjana de 1.652 PCR per cada 100.000 habitants, sent una de les taxes «més altes» de la Unió Europea. Dit això, Simón ha advertit que les positivitats en les PCR estan sent «altes», el que demostra que Espanya està en una fase d'increment de la transmissió. «Existix un nivell de transmissió en Espanya que no és bo», ha sentenciat, per a resoldre recomanant a la població, especialment els més vulnerables, vacunar-se enguany contra la grip.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Urgent: Donald Trump i Melania, positiu en coronavirus" "Un científic espanyol desmentix la principal teoria de l'OMS sobre el coronavirus"