El territori valencià acabarà l'any amb 5.000 persones vacunades contra el coronavirus

Cada dilluns, a partir del 4 de gener inclòs, arribaran 31.000 vacunes
5.000 persones acabaran l'any vacunades | Laia Solanellas

Després de l'arribada este dimarts del primer enviament setmanal de 31.000 dosi de la vacuna Pfizer, este dimecres s'inicia ja la vacunació massiva i simultània en la pràctica totalitat dels departaments de salut del territori valencià. Cada dilluns, a partir del 4 de gener inclòs, arribaran 31.000 vacunes. Concretament, arribaran al centre de distribució d'Alacant 10.000, al de Castelló 5.000, i al de València 16.000.

La vacunació es farà en cada departament seguint els criteris de prioritat establits que classifiquen les residències en 4 grups:

  1. Lliures de Covid-19
  2. Fa almenys 90 dies que no registren cap cas actiu
  3. No tenen casos actius en este moment.
  4. Resta de residències

Cada departament de salut seguint este criteri ha organitzat la vacunació de la totalitat de les residències de la seua àrea. Esta planificació permet que la vacunació no es detinga en cap departament, ja que mentres en un s'estan fent vacunacions de residències lliures de Covid-19, en un altre es pot estar en un grup diferent.

El 18 de gener es posarà la segona dosi

En el dia de hui s'esperar iniciar la vacunació de la primera dosi al mig centenar de residències de tot el territori valencià. D'esta manera, l'any 2020, es tancarà amb uns 5.000 valencianes que hauran rebut la primera dosi de la vacuna contra el coronavirus. A partir del dilluns 18 de gener estes persones rebran una segona dosi completant-se el procés de vacunació.

Les vacunes entregades per la farmacèutica en tres punts del territori valencià, es troben emmagatzemades a 80 graus baix zero a on poden conservar-se fins a sis mesos. Quan seran usades, es descongelen fins a conseguir una temperatura d'entre 2 i 8 graus. Un procés que tarda aproximadament dos hores. En estes condicions de refrigeració la vida útil de les vacunes és de cinc dies. 

Una volta arriben al punt d'administració, han de ser reconstituïdes amb sèrum fisiològic abans d'injectades per via intravenosa. Una volta feta esta última operació, el període d'ús és de sis hores. Al llarg del primer trimestre de l'any, només de la vacuna Pfizer, s'administraran més de 377.000 dosi, que són 188.000 vacunes completes. Això al marge de les que puguen arribar en les pròximes setmanes de Moderna o Oxford.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Les noves recomanacions de Sanitat sobre l'ús del gel hidroalcohòlic" "La Policia Local de Paterna reforçarà la vigilància en les zones d'oci"