Tornarà el toc de queda a la Comunitat Valenciana? Quan se sabrà?

El TSJCV rep la consulta sobre de la Generalitat i decidirà a principis de setmana

En l'aire està si la Comunitat Valenciana tornarà al toc de queda. La Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat (TSJCV) ha rebut ja la sol·licitud de la Generalitat sobre les restriccions anunciades el dijous i que afecten el toc de queda entre la 1 i les 6 hores i a les noves limitacions de reunió de persones. Segons exigeix la llei, ha donat trasllat a la Fiscalia perquè presente el seu informe, amb un termini de temps que conclou dilluns que ve a les 12 hores.

La sala es reunirà

Fins migdia del dilluns o quan arribe el pronunciament del Ministeri Públic, la sala es reunirà i valorarà els arguments presentats pel Consell i la seua proporcionalitat.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, va anunciar este dijous les noves restriccions que han entrat en vigor en la Comunitat Valenciana este cap de setmana. A més de recuperar mitjanes com el tancament de l'oci nocturn o els aforaments en locals d'hostaleria, el Consell ha demanat també que restablesca el toc de queda d'1.00 hores a 6.00 hores en 40 municipis valencians.

Una mesura que afectaria el dret de la lliure circulació

Esta mesura haurà de ser aprovada pel Tribunal Superior de Justícia (TDJ), ja que afectaria el dret a la lliure circulació.

En els pròxims dies podria entrar en vigor el toc de queda

El TSJ podria tardar varis dies en pronunciar-se, és per això, que el nou toc de queda podria entrar en vigor en els pròxims dies.

Limitació de nombre de persones

Més coses que haurà d'aprovar el tribunal com per exemple la limitació del nombre de persones que podran reunir-se, tant en interior com a l'aire lliure. El Consell ha sol·licitat que es prohibisquen les reunions de més de deu persones, ja siga en domicilis privats com en bars i restaurants o exteriors.

Estes dos mesures seran les úniques que hagen d'esperar al vistiplau del TSJ. La resta de les restriccions ja aprovades per la Generalitat entraren en vigor a la 1.00 de la matinada del divendres 9 al dissabte 10 de juliol, i es mantindran almenys fins al 25 de juliol.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Alemanya declara a tota Espanya zona de risc per l'augment de casos de Covid-19" "La Comunitat Valenciana suma 1.781 nous contagis aquest dissabte"