Tens entre 40 i 49 anys: estes són les vacunes que pots rebre?

Des de Salut Pública són conscients que el fet d'usar este sèrum en més persones acceleraria la vacunació en ser monodosis

Este dimarts, la Comissió de Salut Pública ha acordat un nou grup d'edat al qual anirà destinat la vacuna de Janssen. Així, una vegada que s'haja completat la immunització dels majors de 50 anys, es continuarà inoculant a la franja de 40 a 49 anys els remeis d'ARN missatger (Pfizer i Moderna) i Janssen.

A més, s'ha recordat a les autonomies que han de tindre previst el procés de vacunació prèvia a la incorporació dels MIR i altres especialistes. De la mateixa forma, el Ministeri ha avançat que ja s'està treballant en el document de 'Recomanacions de vacunació enfront de la grip temporada 2021-2022'.


Acceleració de la vacunació

 

Esta vacuna de moment s'ha utilitzat de manera simultània al costat de les de Pfizer i Moderna per a persones majors de 50 anys, però de moment no s'ha utilitzat en persones menors de 50 anys que pel seu acompliment professional ja han anat immunitzats. Des de Salut Pública són conscients que el fet d'utilitzar Janssen en més grups d'edat acceleraria la vacunació a Espanya, donada l'avantatge que representa que siga monodosis.


La vacuna també s'està utilitzant en col·lectius vulnerables de difícil accés com a persones sense llar, temporers o immigrants en situació administrativa irregular. A més, s'està emprant en grans dependents, treballadors de la mar que realitzen pesca d'altura en campanyes de llarga duració, població en centres d'internament o tutelats, cooperants en països d'alt risc, etc.


Escassos casos de trombosis

 


La dosi de Janssen no té limitacions d'edat, però el fet que es detectaren escassos casos de trombosis en persones vacunades amb Janssen va fer que es decidira de moment subministrar-la només a persones majors de 50 anys. No obstant això, les xifres observades a Europa, amb un sol cas detectat entre més d'1,3 milions de persones vacunades amb este sèrum fan que des de Salut Pública vegen convenient utilitzar-la també en persones menors de 50 anys.


Espanya efectuaria així canvis en la seua estratègia de vacunació en un moment clau per a la campanya. Este dimarts ha començat un mes de juny en el qual s'esperen rebre més de 17 milions de dosis (4,6 milions esta setmana), que suposaran un impuls molt important per a acostar-se encara més a la immunitat de ramat.


Similituds amb AstraZeneca

 


Encara que tant AstraZeneca com Janssen estan basades en adenovirus i han mostrat risc d'esdeveniments trombòtics, les decisions sobre la seua aplicació estan sent diferents. En el cas del remei anglosaxó, el seu ús ha quedat restringit en menors de 60 anys, mentre que per al sèrum nord-americà no existeixen formalment límits d'edat per al seu ús, encara que de moment s'haja utilitzat només en majors de 50.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"CORONAVIRUS COMUNITAT VALENCIANA: 1.733 casos actius, dels quals 166 són nous" "Sanitat veu 'molt probable' poder llevar les mascaretes en exteriors al juliol"