Ximo Puig anuncia la contractació de 260 rastrejadors i s'obriran més consultes de vesprada

S'incrementaran perquè, segons Puig, «és el moment ara de frenar la pandèmia»
Més rastrejadors per al territori valencià | ACN

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat la contractació de 260 rastrejadors més per a frenar la pandèmia de coronavirus en el territori valencià, i ha avançat que este divendres s'aprovarà el programa d'autoconcert per als equips d'atenció primària.

Puig s'ha pronunciat en la sessió de control en Les Corts este dijous, en la que ha reivindicat que quan la Comunitat de Madrid tenia 200 rastrejadors, els valencians tenien més de mil, i ara s'incrementaran, perquè «és el moment ara de frenar la pandèmia».

Els 260 nous rastrejadors són llicenciats que han fet l'examen de Metge Intern Resident (MIR), però no han accedit a una plaça, i que ara ajudaran en les faenes de vigilància, seguiment i detecció de casos. Sobre el programa dels equips d'atenció primària que aprovarà este divendres el ple del Consell, ha destacat que és «una vella reivindicació» de l'atenció primària, i es començarà a posar en marxa la setmana que ve per a millorar l'assistència sanitària amb l'increment de les consultes a la vesprada.

Puig ha defensat que el territori valencià té bones dades de la pandèmia de coronavirus gràcies a l'esforç dels professionals, però també a la direcció política, ja que des de la Generalitat s'ha actuat d'acord amb els criteris tècnics i científics.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Atenció Coronavirus: Més de 700 nous infectats en el territori valencià" "Última hora: 23 brots nous de coronavirus en el territori valencià"