Ximo Puig reuneix la Interdepartamental esperant l'aval del TSJ al toc de queda

El que preveu el Consell és prorrogar el toc de queda dos setmanes més i el màxim de 10 persones en les reunions, sense límits de nuclis

Este dissabte el president de la Generalitat, Ximo Puig, presideix la reunió de la Mesa Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació contra el coronavirus, a l'espera de saber si el Consell té l'aval de la justícia per a dur avant una nova pròrroga del toc de queda.

Una pròrroga del toc de queda durant 14 dies


Segon À punt, sembla que durant esta reunió es preveu aprovar una pròrroga del toc de queda durant 14 dies, això sí, seria allargant-ho fins a la 1 de la matinada, cal dir que en l'actualitat el toc de queda està fins a les 12 de la nit, això canviaria, ara seria fons la 1 de la matinada.
S'aprovaria abans de conéixer l'aval de la justícia. La Generalitat confia que el TSJ els done la raó, com ha fet en ocasions anteriors i després de saber que la Fiscalia es mostra favorable a una pròrroga. En qualsevol cas i en cas contrari, el Consell respectarà la decisió de la justícia.

Este divendres no es va pronunciar el TSJS'esperava que fora durant este divendres quan es pronunciara el TSJ, però finalment no va arribar. Per tal de fer esta nova modificació de la mobilitat nocturna, que afecta restriccions de llibertats fonamentals entre la 1:00 i les 6:00 hores, la Generalitat ha demanat l'aval al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

L'acció d'esta decisió podria estar relacionada amb la resolució del Tribunal Suprem, que avala que les comunitats autònomes puguen prendre mesures restrictives sense estat alarma, però que ha tombat els decrets de les Canàries i de la Junta d'Andalusia, que incloïen confinaments perimetrals.

I és que el Tribunal Suprem considera que la llei permet la limitació a la mobilitat, però que ha d'estar justificada per les dades epidemiològiques i amb les mesures imprescindibles per a controlar la pandèmia.

El Consell també ha demanat poder limitar les reunions a 10 persones junt amb el toc de queda, encara que s'elimina el requisit dels nuclis de convivència.

La Interdepartamental també analitzarà una possible ampliació de l'horari de bars i restaurants fins a les 0:30 hores.

 

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Nou gir:Espanya permetrà l'entrada de turistes «sense controls sanitaris» d'aquí 3 dies" "CORONAVIRUS COMUNITAT VALENCIANA: els nous casos positius s'estabilitzen"