
La crisi del coronavirus ens té a tots molt preocupats i també desitjosos de conéixer en quin moment desapareixerà i podrem recuperar la vida normal que teníem abans de què esta pandèmia apareguera.
En este sentit, cal subratllar que hui s’han publicat unes declaracions d’una autoritat sanitària que, de manera inqüestionable, resulten bastant esperançadores. Ens estem referint a les paraules que ha concedit en una entrevista Alexander Chuchalin, que és el pneumòleg de més prestigi de tota Rússia i que precisament en el seu país es troba assessorant a les autoritats en la gestió davant la COVID-19. Una entrevista que ha fet el corresponsal en Moscou Rafael M. Mañueco i que s’ha publicat en ‘El Ideal’.
Paraules a tindre en compte
En concret, el mencionat doctor, que és a demés membre de l’Acadèmia de Ciències de Rússia, ha començat exposant el perquè hem arribat a esta crisi. En este sentit, a manifestat que, tot i que no existix encara una conclusió ferma, «una certa classe de ratpenat que els xinesos utilitzen en la seua cuina va propagar el virus a través de la femta en un mercat a on hi havia marisc i altres productes. A partir d’ací es va començar a propagar entre persones, cosa que significa que va passar a formar part de la pandèmia».
De la mateixa manera, Chuchalin no ha dubtat en dir que es coneix ja molt sobre el coronavirus, fins i tot més que sobre la grip, però que les seues característiques dificulten que ja s’haja pogut trobar un tractament eficaç contra ell. Tot i això, reconeix que són molts els experts que estan treballant en tot el món en la vacuna.
El moment potser més interessant per a la ciutadania del carrer ha arribat quan se li ha demanat que done la seua visió de l’instant en què superarem esta crisi. En este sentit, ha afirmat que «l’actual pandèmia s’hauria d’estendre entre tres mesos i mig fins a quatre mesos. Això va començar a mitjans de febrer, de manera que en juny haurem de vore una normalització. Aquells dies tindrem el que es diu immunitat col·lectiva».
Esta dada és esperançadora, però s’ha volgut conéixer si poden ser certs els rumors que indiquen que en la tardor hi hauria una segona onada de contagis i morts per coronavirus. Davant d’esta qüestió, Alexander Chuchalin ha afirmat que «no serà anual, sinó cada 9 o 10 anys. La primera (SARS) va sorgir el 2002, la segona (MERMS) el 2012 i la d’ara el 2020. Pense que no tornarà res paregut fins d’ací a una dècada».