Torneig d'esgrima: Stop LGTBIfobia en l'esport

En este mes de l'orgull LGBT l'esgrima també ha estat present a Benetússer

En la plaça de l'Església de Benetússer ha tingut lloc el torneig d'esgrima 14 metres, com a esdeveniment de tancament de la temporada del club d'esgrima la Robera Sala d'Armes i club d'esgrima Àgora València i amb motiu del dia de l'Orgull LGTBI+, que se celebrarà el 28 de Juny.

El temps meteorològic finalment va acompanyar l'esdeveniment i a la competició van acudir tiradors i tiradores de diferents edats i de diferents clubs de la comunitat valenciana. Va haver-hi 5 pistes, 2 d'adults bípedes, 1 d'esgrima adaptada i 2 per a lxs més nens de l'esdeveniment.

Diferents disciplines de la modalitat d'esgrima esportiva

Es va competir en les diferents disciplines de la modalitat d'esgrima esportiva: sabre, floret i espasa; i en la modalitat d'esgrima adaptada, la disciplina de floret, realitzant a més assalts mixtos en esta modalitat, entre persones bípedes i persones en cadira de rodes.

Nivell funcional com a gènere i ètnia

Cal destacar la diversitat que es va visibilitzar en la trobada tant a nivell funcional com de gènere i ètnica. La participació de les famílies i persones voluntàries del club va ser un ingredient essencial per al bon desenvolupament de l'esdeveniment que va generar un ambient distés i cordial, en el qual el més important va ser la participació i la trobada entre tiradors i tiradores de diferents modalitats d'esgrima.

A l'esdeveniment també van acudir representants de l'Ajuntament de Benetússer, com el regidor d'esports Rafa del Riu, la regidora de serveis municipals i policia Dolors Tarín, la regidora d'educació i igualtat, Ana Martín i l'alcaldessa del municipi, Eva Sanz. Van prendre part en l'esdeveniment participant activament en el lliurament de medalles i col·laborant en l'organització.

A més, diferents comerços locals de Benetússer han col·laborat amb l'esdeveniment aportant material i regals destinats com a premis a les persones participants i també en l'esmorzar que es brindava tant a participants com a familiars i amics dels i les esgrimisses que van acudir a la trobada.

"Stop LGTBIfobia en l'esport"

La bandera arc de Sant Martí va ser present en diferents formats: l'arc de globus multicolor, polseres per a les persones participants, pintura corporal i un pastís amb el missatge "Stop LGTBIfobia en l'esport", sent la visibilitat i el treball per la diversitat sexual i d'identitat de gènere un dels valors fonamentals de tots dos clubs d'esgrima.

Un tancament de temporada que deixa un bon sabor de boca per a gaudir de l'estiu i reprendre amb ganes i il·lusió la pròxima temporada d'esgrima a partir de la pròxima tornada al col·legi.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"Espanya s'acomiada de Sevilla regalant gols i camí als huitens de final (0-5)" "La Copa Amèrica podria tornar a València"