Xirivella celebra la segona jornada de colpbol

Es tracta d'una activitat transversal, integradora i divertida
El colpbol fomenta la inclusió de sexes i la no discriminació de la diversitat funcional | Ajuntament de Xirivella

El pròxim divendres, 21 de febrer, l’alumnat de Xirivella té una gran cita en el Polideportiu Municipal. Celebrem la segona jornada de colpbol, el deport inventat pel valencià Juan Bendicho per a fomentar la inclusió de sexes i la no discriminació de la diversitat funcional.

Els xiquets i xiquetes de 6t de tots els centres de Primària participaran en esta jornada amb la col·laboració de l’alumnat de l’IES Ramón Muntaner, que farà l’arbitratge. Tot un exemple d’activitat transversal, integradora i divertida.

Què és el colpbol?

El colpbol és un deport col·lectiu d’invasió jugat per dos equips mixtes de 7 membres, en un espai clarament definit, amb l’objectiu d'introduir a base de colps amb la mà una pilota a la porteria contrària. L’habilitat bàsica del colpbol és el colp. És la base del joc. La pilota només es pot jugar a base de colps amb les mans, braços o part superior del cos.

La duració del partit per a equips de més de 18 anys és de dos temps de 25 minuts amb 10 minuts de descans. En canvi, per als menors d'edat és de 2x20 minuts si tenen de 18 a 13 anys i de 2x12 minuts de 8 a 12 anys, en estos dos casos amb un descans de cinc minuts. Pots consultar el reglament del colpbol ací.

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Este diumenge se celebra la 35a Mitja Marató Port de Sagunt" "El nou 'carxot' de Luis Enrique a Robert Moreno"