Alacant cancel·la definitivament les Fogueres de 2021

L'alcalde Luis Barcala ha explicat que “l'Equip de Govern coincideix amb els criteris de responsabilitat i sensatesa del món de la Festa"
Ho ha anunciat hui l'alcalde d'Alacant | Europa Press

L'Ajuntament d'Alacant, després de valorar el resultat de la consulta no vinculant de la Federació a les comissions de fogueres i barraques, ha decidit suspendre la celebració de les Fogueres 2021.

A este acord s'ha arribat, després de conéixer el resultat, en el transcurs d'una reunió a la qual han assistit l'alcalde Luis Barcala, la vicealcaldessa Mª Carmen Sánchez, el regidor de Festes, Manuel Jiménez, la presidenta de la Federació, Toñi Martín-Zarco, i Francisco Vinal, vicepresident d'Associacions, de la Federació.

L'alcalde Luis Barcala ha explicat que “l'Equip de Govern coincideix amb els criteris de responsabilitat i sensatesa del món de la Festa i assumeix que, des de la responsabilitat, cal prendre decisions doloroses com esta”.

Resultat de l'enquesta de la Federació

 

Cent trenta-cinc associacions de les 137 constituïdes van contestar el qüestionari, entre l'11 i el 16 de maig D'elles, el 82,96% s'han manifestat contràries a la celebració de les Fogueres enguany. En canvi, van optar perquè hi haguera Fogueres entre setembre i desembre, un 17%.

Quant a la possible plantà de la Foguera Oficial, del 20 al 24 de juny, el 60% ha advocat perquè no es duga a terme; el 19,26%, a favor i el 20,7% de les associacions es van abstindre.ReaccionsMari Carmen Sánchez ha lamentat haver de transmetre “que, per segon any consecutiu, se suspenen les Fogueres”. Ha afegit que “és una decisió que no es podia prendre sense consultar als vertaders protagonistes, els foguerers i barraquers. Els agraïsc el seu esforç i sacrifici en benefici de la Festa”.

Toñi Martín-Zarco ha significat que "ens consta que ha sigut una decisió difícil, i que cada comissió té unes circumstàncies particulars que li han portat a prendre una decisió o una altra. Respectem totes les opinions i continuarem treballant per la nostra Festa amb prudència, responsabilitat i esperança, organitzant quantes activitats siguen possibles dins de les circumstàncies sanitàries que vivim i l'amb objectiu de poder gaudir en 2022, per fi, de les nostres Fogueres".Ajudes a la FestaManuel Jiménez, regidor de Festes, s'ha sumat en pesar per la cancel·lació de les Fogueres, i ha confirmat el que ja va anunciar en l'Assemblea de Fogueres: "Enguany, fins i tot sense que hi haja Festa, l'Ajuntament concedirà la subvenció per als monuments amb la finalitat de sufragar despeses de magatzematge i manteniment en favor dels artistes i les comissions contractants".

També confirma la creació d'una línia d'ajudes de funcionament per a les diferents comissions de Fogueres i Barraques. Totes dos línies sumen en total més de 600.000 euros. La principal partida és de 487.000 euros, destinats al magatzematge i manteniment dels monuments i portades.
 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Les Falles de setembre no tindran ni mascletaes ni castells al riu" "'Habemus Falles' de l'1 al 5 de setembre?"