Les Falles 2021 se celebraran en el segon semestre

A falta de la celebració de la reunió Interdepartamental i de saber com serà el cap de l'estat d'alarma, Sanitat ha confirmat al món faller que se celebraran les Falles 2021 encara que siguen atípiques

Els fallers ja poden començar a somiar amb un retrobament amb la seua estimada festa, ja que la Conselleria de Sanitat, el món faller i l'Ajuntament han celebrat una reunió en la qual han acordat que les Falles se celebraran, per fi, en el segon semestre de 2021.

Molts eren els que temien que este any, tal com va passar el 2020, i després de l'ajornament del març passat, desencadenés en una cancel·lació definitiva de la festa, però, ara ja és oficial que se celebraran.

No obstant això, encara no ha transcendit com serà l'organització, quins actes es podran celebrar o quins seran els quatre dies de festa gran, però, segons fonts pròximes a la Junta Central Fallera, La data que s'estaria estudiant seria del 14 al 18 de juliol.

Joan Ribó, alcalde de València, Ja va avançar la setmana passada que les Falles se celebrarien en el moment que Sanitat donés el vistiplau i finalment, ahir dimarts va ser este moment.


Quan tindran lloc les Falles 2021

Segons ha avançat el regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, Dilluns que ve es donaran més detalls de com i quan seran les falles, el que sí que ha pogut assegurar és que "seran atípiques".

En esta mateixa línia, Ana Barceló, consellera de Sanitat, Ha convocat els mateixos assistents que van participar ahir en la reunió per tornar-se a veure el dilluns a les 17.30 hores, per dos motius: perquè hi haurà acabat l'estat d'alarma i, en segon lloc, perquè hui hi ha una reunió interdepartamental on es parlarà de les festes patronals d'estiu de tota la Comunitat Valenciana.

Esta mateixa reunió és molt important també per a l'oci nocturn i el turisme, ja que establirà les bases de l'organització dels possibles festivals que encara estan "en l'aire" "i que no han cancel·lat les seues dates com ho són el Medusa, el FIB o l'Arenal.

A la reunió d'ahir els fallers van aconseguir arrencar el compromís que sí que hi haurà Falles en el segon semestre, Però, és important destacar l'apunt que tot i que "València està bé, el retard en el calendari de vacunació no permet assolir els objectius desitjables com per organitzar unes festes plenes".

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"Es presenta un gran projecte per a salvar la Ciutat de l'Artista Faller" "Una cremà virtual va posar fi a les 'no-falles'"