Joan Ribó dona a entendre que no hi haurà Falles en València en el mes de març

L'alcalde ha anunciat ajudes per al sector
Joan Ribó dona a entendre que no hi haurà Falles en març | Viquipèdia

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha donat a entendre este dijous que no hi haurà Falles el mes que ve de març, a causa de l'evolució de la pandèmia del Covid-19, i ha indicat que per a celebrar estes festes s'haurà d'«esperar a una situació més convenient» que permeta dur-les a terme.

«Haurem d'esperar a una situació més convenient», ha exposat el responsable municipal en unes declaracions a la SER recollides per Europa Press, després d'afirmar que el món de les Falles «no podrà fer la seua activitat en el pròxim Sant Josep», 19 de març, dia gran de les festes.

Tot i esta circumstància, el primer edil ha animat a tots els sectors vinculats a les festes a seguir amb la seua activitat, una cosa imprescindible per a la seua continuïtat. També ha ressaltat la voluntat del consistori i d'altres administracions d'ajudar-los en eixe sentit.

Ajudes per al món faller

Joan Ribó s'ha pronunciat en eixos termes en parlar de les subvencions dirigides als sectors relacionats amb les Falles i altres festes que es pretenen incloure en el nou fons anunciat dimarts passat pel president de la Generalitat, Ximo Puig, per a ajudar sectors econòmics a afrontar els efectes de la crisi derivada del Covid-19.

«Dimarts passat, en la reunió en el Palau de la Generalitat amb els alcaldes de les grans ciutats i els presidents de les diputacions i el president de la Generalitat acordem crear un fons --amb el 50% de la Generalitat, el 30% de les diputacions i el 20% dels ajuntaments, ha precisat-- a on es tinguera molt en compte també a tot el món de la festa a demés de l'hostaleria, l'hostalatge, les agències de viatges, el món de l'espectacle i les arts i l'oci nocturn», ha exposat Ribó.

L'alcalde de València ha afirmat que en parlar d'este nou programa d'ajudes es va tindre «molt en compte als artistes fallers, als artistes carrossers, a l'orfebreria»  per ser fonamental en l'actualitat ajudar a tot el món de les Falles».

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"Plantejaran a Sanitat diferents opcions per a celebrar les Falles 2021" "L'Ajuntament de València trasllada els monuments fallers a la Fira de València"