L’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert arriba a l’equador de la setmana amb sengles conferències a la Casa Bardín sobre el Museu d’Arts i Oficis de Monòver i entorn de la figura de Carmelina Sánchez-Cutillas.
El cicle ‘Xicotets tresors’, l’objectiu dels quals és promocionar i divulgar el patrimoni cultural de la província, oferirà hui dimecres, 17 de novembre, la seua tercera sessió dedicada al Museu d’Arts i Oficis de Monòver a càrrec de Luis Román Amorós, mantenidor i fill del fundador del Museu, i Ferrán Díaz Poveda, tècnic de Patrimoni de l’Ajuntament monovero. Després de la xarrada, el membre de l’Associació Xinosa, Francisco José Palomares Alfonso, oferirà una mostra dels tallers d’oficis que recull el Museu.
Fundat en 1969 per José María Román Amat, el centre custòdia una de les col·leccions etnogràfiques més singulars de la Comunitat Valenciana composta per una gran varietat d’objectes que sintetitzen, des de la perspectiva local, el trànsit de les societats tradicionals al món globalitzat.
L’any passat va ser reconegut com a Col·lecció Museogràfica Permanent d’Arts i Oficis de Monòver i com a Col·lecció Museogràfica Permanent de la Generalitat Valenciana.
D’altra banda, el dijous 18 de novembre, l’escriptor Joan Borja impartirà una conferència, inclosa en el cicle ‘Dones d’ahir i hui’, dedicada a l’escriptora i historiadora Carmelina Sánchez-Cutillas (Madrid, 1921-València, 2009), coincidint amb la declaració de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua que ha dedicat l’any al seu reconeixement i record.
Aquesta insigne autora va estar especialment vinculada a Altea, on va viure gran part de la seua vida, i és neta de Francesc Martínez i Martínez, historiador i folklorista que dona nom als Premis d’Assaig i Investigació que concedeix l’Institut Juan Gil-Albert al costat de l’Ajuntament alteà.
L’entrada als actes serà a les 19.30 hores, lliure i limitada a l’aforament establit a cada moment per les autoritats sanitàries, i, a més, està prevista la seua retransmissió en streaming.