Eres al·lèrgic al pol·len? Ho passaràs molt malament

A Andalusia, Extremadura, Comunitat Valenciana, Madrid i Castella-la Manxa, les concentracions del pol·len d'olivera superaran els llindars de risc

La primavera és l'estació en la qual les al·lèrgies són les protagonistes. Moltes persones són al·lèrgiques al pol·len i durant estos dies hauran notat que els símptomes han sigut molt més forts: congestió nasal, rinitis o conjuntivitis.


Això es deu al fet que, segons el model de Meteored, els nivells de pol·len d'olivera i gramínies han superat àmpliament els límits de risc en diverses zones d'Espanya, notant-se especialment en aquelles ciutats en les quals la contaminació és major, explica Natacha Payà, experta de Meteored.


Els nivells de pol·len d'olivera superen els llindars de risc

 

S'espera que els pròxims dies el nivell de pol·len de les oleàcies siga molt alt, sobretot en la meitat sud peninsular. A Andalusia, Extremadura, l'interior i nord de la Comunitat Valenciana, Madrid i Castella-la Manxa seran les zones més afectades, on les concentracions sobrepassaran els 200 grans per metre cúbic (grans/m³), considerat el llindar a partir del qual els al·lèrgics mostren símptomes evidents.


S'eleven els nivells de pol·len de gramínies

 

En els últims dies, el pol·len de les gramínies, plantes herbàcies procedent de la família de les Poaceae i causa principal d'al·lèrgia al nostre país, està afectant la salut de moltes persones en la meitat sud peninsular.


En les comunitats d'Andalusia, Extremadura i Castella- La Manxa, s'han aconseguit nivells “molt alts” en estos últims dies, considerats com aquells que superen els 50 grans/m³. Durant les jornades de hui i demà s'esperen concentracions superiors als 90 grans/m³ en estes regions, mentre que durant el dijous i el divendres s'acostaran als 100 grans/m³ Andalusia, Castella-la Manxa, el sud de Madrid i Extremadura.
La màscara o tancar les finestres ajuden a previndre els símptomes


L'ús de la màscara pot ajudar-nos a previndre l'al·lèrgia. A més, resulta aconsellable mantindre les finestres tancades en la mesura que siga possible i romandre a casa quan hi haja un major nivell de pol·len, normalment entre les 05.00 am fins a les 10.00 am. També hem d'evitar tendir la roba a l'aire lliure i prendre medicaments, sol si ho indica un metge.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Tornen les temperatures excessivament altes" "Núvols i temperatures més baixes per a començar la setmana"