EN DIRECTE

📸⛈ FOTOS I VÍDEOS TEMPORAL CV: Seguix les últimes hores de la borrasca 'Glòria' minut a minut

URGENT

⚫ ⛈ 4a víctima mortal pel temporal, en Alcoi

Continuen les conseqüències de la gota freda en el Baix Segura

És el pitjor temporal registrat dels últims 140 anys
Molts municipis continuen inundats este dilluns en el Baix Segura | Vicente Alemany

 

ACTUALITZAT 21.20

Consulta les 19 carreteres que continuen tancades en estos moments: 15 en el Baix Segura, 2 en la Costera i 2 en el Baix Vinalopó.

 

 

ACTUALITZAT 21.00

Acaba la reunió que s'ha produït en Orihuela entre els efectius de totes les administracions implicades per tal d'afrontar les conseqüències de l'episodi de gota freda.

 

 

ACTUALITZAT 20.00

L'Ajuntament d'Orihuela fa una crida a tots els qui vullguen ajudar-los. La població necessita material escolar i de neteja, després del terrible episodi de gota freda que ha viscut.

 

 

ACTUALITZAT 19.25

Baixen a 19 les carreteres tallades en estos moments, segons l'última actualització: 15 en el Baix Segura, 2 en la Costera i 2 en el Baix Vinalopó.

 

 

ACTUALITZAT 19.15

El trencament del riu Segura que va produir un nou desbordament ahir ja ha sigut reparat este migdia, segons ha afirmat la Unitat Militar d'Emergències (UME), i totes les obres de reparació ja han acabat a estes hores.

 

 

ACTUALITZAT 18.50

El jutge degà dels jutjats d'Orihuela ha acordat mantindre tancats els jutjats este dimarts, d'acord amb el protocol d'actuació judicial en casos d'emergència. La decisió s'ha adoptat després de comprovar els danys que havia patit el palau de justícia i que des de la Conselleria s'haja indicat que demà mateix arranquen els treballs de reparació.

 

ACTUALITZAT 16.45

Continuen tallades 21 carreteres en estos moments: 18 en el Baix Segura, 2 en la Costera i 1 en el Baix Vinalopó.

 

 

ACTUALITZAT 16.10

Imàtgens dels desperfectes en els tràilers del polígon industral d'Orihuela, arrastrats per l'aigua de la Rambla d'Abanilla.

 

 

ACTUALITZAT 15.45

Localitzen en bon estat l'holandés de 66 anys perdut ahir en Rojales, en caure en una séquia. Finalment, tot i les males prediccions, la pèrdua ha tingut un final feliç.

 

ACTUALITZAT 15.40

El pantà de Santomera continua desaiguant, però ja no hi ha cap perill per a la població i els efectes en el Baix Segura ja no són perjudicials.

 

ACTUALITZAT 15.25

El servici de trens de rodalia entre Alacant i Múrcia continua interromput i es fa per carretera. Sí que funciona el tram Alcant – Callosa del Segura en els dos sentits.

 

ACTUALITZAT 15.20

Els servicis d'emergència continuen treballant en reparar el dic del pont trencat entre Almoradí i Algorfa per a poder minimitzar l'impacte del riu Segura en les poblacions de la comarca.

 

ACTUALITZAT 15.15

La Unió de Llauradors xifra en 200 milions d'euros les pèrdues en collites per culpa del temporal per les destrosses en les províncies de València i d'Alacant. D'eixos 200 milions, 167 correpondrien al Baix Segura, a on s'han estimat en 25.000 les hectàrees afectades.

 

Per la seua banda, AVA - Asaja, més prudent, xifra les pèrdues en 90 milons en el Baix Segura i 10 milions en la Vall d'Albaida, la Costera i la Ribera.

 

ACTUALITZAT 14.55

La corporació municipal d'Orihuela, capital del Baix Segura, aprova per unanimitat ser declarada zona catastròfica per part del Govern d'Espanya, de manera que es puguen tramitar les ajudes per a reconstruir la comarca el més prompte possible.

 

 

ACTUALITZAT 14.40

20.000 alumnes dels huit municipis del Baix Segura més afectats –Almoradí, Benejúzar, Benferri, Formentera del Segura, Jacarilla, Orihuela, Rojales i San Fulgencio– continuen sense tindre classe, segons dades de la Conselleria d'Educació.

 

ACTUALITZAT 14.30

Els boines verdes, gerrillers del Comandament d'Operacions Especials, del quarter de Rabasa porten acumulats ja 400 rescats en el Baix Segura.

 

ACTUALITZAT 13.40

Troben amb vida i bon estat el desaparegut entre Daya Nueva i Daya Vieja quan el seu quad ha sigut arrastrat per la força de l'aigua.

 

ACTUALITZAT 12.45

L'Ajuntament de Torrevieja envia 3.200 kg d'aliments als municipis més afectats per la gota freda.

 

ACTUALITZAT 12.15

L'Ajuntament d'Ontinyent demana agilitat a l'hora de concedir les ajudes per a reconstruir els danys de les inundacions.

 

ACTUALITZAT 12.00

La Federació de Penyes de l'Elx inicien una recaptació benèfica per als afectats de la gota freda per al dia 19 de setembre,

 

ACTUALITZAT 11.55

Restablixen el servici ferroviari entre Alcoi i Xàtiva.

 

 

ACTUALITZAT 11.45

Un miler de vivendes d'Orihuela continuen sense aigua potable i vora 330 persones continuen en albergs d'Orihuela, Catral, Crevillent i Almoradí.

 

ACTUALITZAT 11.40

El rescat de diferents animals també ha mobilitzat als cosos de seguretat, com en el cas d''Inés'.

 

 

ACTUALITZAT 11.00

Els Baix Segra continue tenint moltes zones amb aigua estancada prop de la desembocadura del riu Segura.

 

ACTUALITZAT 10.30

Continuen buscant a l'home dessaparegut ahir en caure a una séquia en Rojales. El pronòstic no és positiu.

 

ACTUALITZAT 10.00

5.000 evacuats, pèrdues milionàries en els cultius, 2 morts i 1 desaparegut és el primer balanç, sense comptar en detall les destrosses del mobiliari o de les infraestructures.

 

ACTUALITZAT 08.45

El riu Albaida, al seu pas per Castelló de la Ribera. Una de les zones afectades, en menor mesura, per la gota freda d'estos últims dies.

 

 

Els carrers negats han mobilitzat els efectius de la Guàrdia Civil en faenes de rescat | Guàrdia Civil

 

ACTUALITZAT 08.00

La Diputació d'Alacant ja s'ha mobilitzat i està difonent números de comptes bancaris per a poder fer aportacions en solidaritat amb els afectats de la gota freda que ha assolat el Baix Segura. Algunes fonts xifren en 9.000 els desplaçats pels efectes del temporal i estimen en milionàries les pèrdues de l'agricultura en la zona. Les diferents administracions s'han coordinat per a poder atendre al màxim de gent possible en el breu espai de temps que ha passat des que el Segura ha ofegat en l'aigua, pràcticament, tota la seua comarca.

 

 

 

 

 

 

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!