Una DANA amenaça València amb fortes tempestes i granis

La Generalitat ha emès un avís informant els ajuntaments d'Alacant i València de la arribada d'una DANA o gota freda

La Generalitat ha emès un avís informant els ajuntaments de la província de València davant l'arribada d'una DANA o gota freda amb tempestes amb "probable calamarsa" i fortes precipitacions que poden descarregar més de 20 litres per metre quadrat en una hora.

Segons Aemet, la gota freda o DANA entrarà per l'oest-nord-oest peninsular a les propers hores, coincidint amb una entrada pronunciada de vent de llevant càlid i humit.

La preemergència, que ha obligat el 112 a recomanar als municipis que romanguen alertes i vigilants als avisos que emeta Emergències, començarà a les deu del matí i finalitzarà a mitjanit.

Hui, les tempestes seran fortes o molt fortes a les comarques valencianes de l'interior i el sud tot i que esta nit ja s'ha activat el doble avís groc davant la imminent arribada de la gota freda.

La major intensitat de les fortes pluges, tempestes i calamarsa es registrarà a València i el nord d'Alacant durant la nit de dimecres a dijous.

Esta gota freda serà reabsorbida per la circulació de l'oest durant el divendres, tot i que a principis de la setmana que ve podria arribar una altra des de l'Atlàntic.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Quin temps farà durant els primers dies de les Falles de València?" "Agost se'n va fent soroll"