Després del temporal de neu, arriben les pluges i el vent

En Madrid, Orense, Biscaia, Zamora, Saragossa, Terol, Tarragona, Castelló, València i Melilla., el temporal no tindrà tanta incidència.
La plutja i el vent marcaran el temps dels pròxims dies a tota Espanya | cedida

Després del fort temporal de neu que ha assotat amb força les províncies d'Espanya, especialment el nord de la península, arriben el vent i la pluja al país. L'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) ha assenyalat que un total de 43 províncies es troben en risc o risc important.

  

  

  

Arriben precipitacions i vent

Les precipitacions vindran amb especial intensitat a Galícia, el sistema central i sud d'Andalusia, en concret la Corunya, Pontevedra, Càceres, Salamanca, Àvila, Segòvia, el nord de Toledo, Cadis i Sevilla. El risc important es concentrarà a Granada i Màlaga, on podrien caure fins a 30 litres per metre quadrat en una hora.També hi ha risc important per fenòmens costaners a Almeria, on el vent  de l'oest i sud-oest bufarà amb força i alçarà ones de 3 a 4 metres. A Cadis i Huelva les ones podrien superar els 5 metres, per la qual cosa es recomana extremar la precaució.Les illes canàries també es veuran afectades pel fort temporal, encara que amb menor intensitat.  D'altra banda, existeix risc d'allaus en les zones de muntanya d'Osca, Navarra, Girona i Barcelona.

Es retira la neu

La cota de neu descendirà dels 2.000 als 700 metres en l'extrem nord-oest del país, mentre que en la resta d'Espanya se situarà entorn dels 1.600 metres. Les temperatures, no obstant açò, experimentaran un ascens generalitzat en quasi tot el país, especialment en els terços nord i nord-est.Recordem que l'únic incident destacable que ha provocat la neu és la mort d'un home a Biscaia, que va morir en colpejar-se el cap després de patir una relliscada. S'espera que en els pròxims dies les temperatures comencen a pujar i la neu no supose cap risc. D'altra banda, es podrà començar a circular amb normalitat.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!