Gran part d'Espanya es veu afectada per un núvol radioactiu que està recorrent tota Europa

Els científics francesos descarten la possibilitat que haja sigut un accident nuclear
Indicador que ha facilitat l'Institut Francés de Seguretat Nuclear (IRSN) | Cedida

 

L'institut francés de Seguretat Nuclear (IRSN) alerta que un núvol radioactiu està recorrent tota Europa. Les primeres informacions indiquen que la fuita dels elements es va produir en una central nuclear de Rússia o Kazakhstan, o en algun centre de tractament radioactiu. No obstant açò encara no s'ha conclós l'origen dels gasos que estan avançant pel continent europeu.

Els corrents d'aire han facilitat l'extensió del material nuclear pel continent, arribant a aconseguir la major part dels països de la zona. De moment, els únics llocs de la península Ibèrica que no han sigut afectats pel núvol són: Portugal i Galícia. La resta del territori ibèric ha rebut, en major o menor quantitat, algun percentatge dels materials radioactius.

Segons informa 'Los Replicantes', encara no s'ha registrat cap tipus de problema, sanitari o mediambiental, amb este succés. De moment, tot pareix apuntar al fet que l'origen del núvol seriós prop de la zona sud de les muntanyes Urales i el riu Volga. Per la seua banda, el govern de Rússia ha negat l'existència del núvol, perquè solament els mesuradors del vell continent l'han registrat. A més, afirma que no existix cap registre dels materials nuclears, encara que tot apunta al fet que la fuga dels elements es va produir dins del seu territori.
 

La substància que es va registrar en els mesuradors francesos es correspon al ruteni 106, un compost nuclear usat principalment en la medicina, segons publica el citat mitjà. A més, el material dispers va ser considerable (entre 10 i 300 teraBecquerel) i hauria d'haver obligat a desallotjar els voltants de les zones adjacents a les instal·lacions afectades, segons les autoritats franceses.
 

El citat mitjà explica que s'ha descartat la hipòtesi d'un possible accident nuclear, perquè haguera suposat la fuga d'altres compostos que no s'han registrat en el medi ambient. I encara que la recerca continua, el núvol seguix recorrent tota Europa, disminuint de manera progressiva.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Alguns canvis en l'oratge este cap de setmana a la Comunitat"