Greus desperfectes en l'església de Santa Caterina a causa del temporal en València

El pas de la borrasca 'Glòria' ha aguditzat la «situació de gran deteriorament» del temple
L'interior del temple patix moltes inundacions en cada temporal | Google

 
El temporal 'Glòria' ha afectat l'església de Santa Catalina de la ciutat de València, del segle XIII, que ha patit el trencament d'una de les seues vidrieres contemporànies, la inundació de la seua nau central i la coberta de la teulada que dona al carrer de la Sombrereria es troba 'podrida', també els llistons de fusta que el suporten,.

El rector del temple, Francisco Ruiz, ha explicat que el temporal ha aguditzat «la situació de gran deteriorament d'esta església», situada en el centre de la ciutat i declarada Monument Nacional i també Bé d'Interés Cultural des de 1981, segons ha informat l'Arquebisbat en un comunicat.

Els forts vents han provocat «un remolí al costat de l'església que va arrancar una de les vidrieres contemporànies i va fer que entrara una gran quantitat d'aigua», ha explicat Francisco Ruiz. Ara, en el finestral de la vidriera s'ha col·locat un panell provisional mentres s'arregla.

D'esta forma, «algunes llums de les capelles de l'església, com les de la Immaculada, no funcionen perquè l'aigua ha caigut per totes les parets i han quedat en mal estat», ha relatat. El rector de Santa Catalina ha assegurat que anteriorment es va donar a conéixer a Patrimoni «l'estat de conservació del temple i van constatar el seu deteriorament en una visita», però van traslladar a l'església «la falta de recursos per a reparar-lo».

«Des de fa temps, quan plou de manera molt forta l'església s'inunda» i «estem intentant saber de quina manera es pot arreglar», ha explicat Ruiz, que explica que «hi ha un grup de seglars que té interés en saber com conseguir finançament». «Cal tindre en compte, a demés, tot l'edifici en el seu conjunt perquè necessita manteniment amb el pas del temps», ha advertit.

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Recomanen no anar a la Font Roja amb cotxe este cap de setmana" "Apareixen 7 dofins encallats en les platges valencianes pel fort temporal marítim"