Hui vent, demà pluja

Les ratxes de vent al nord poden arribar fins als 100km/h
Hui vent, demà pluja | ENE

Comencem la setmana pendents del vent de mestral i ponent que mantindrà bona part de la Comunitat en avís meteorològic. Ratxes de vent que al nord poden arribar a superar els 100 Km/h mentre que a l'interior, al centre i al sud les ratxes arribaran als 70 i fins i tot als 80 Km/h.

Vent fort, molest i antipàtic però més càlid que el d'ahir. Han pujat les temperatures nocturnes i també pujaran un parell de graus les diürnes tocant a la costa els 23-24 graus.

Al cel només vorem núvols a les muntanyes de l'interior que a la costa arribaran encara més desfets.

Amb l'ascens de les temperatures torna a ser difícil fer-se a la idea que estem en ple mes de gener (en teoria un dels més freds a les nostres latituds...només cal recordar les conseqüències que tingué Filomena l'any passat, i encara que els pseudo-meteoròlegs intenten d'alarmar la població amb la hipotètica arribada d'una borrasca semblant vos assegure que de moment podeu estar ben tranquils).

Cal estar atents a l'evolució de l'oratge perquè demà dimarts sembla que s'anima un poc l'oratge i la pluja podria ser la protagonista a la costa i al prelitoral de la mitad sud de la Comunitat. Unes horetes de pluja que seran molt ben rebudes però que ens deixaran amb ganes de més

Al nord seran el mestral i el sol qui dominen el panorama meteorològic mentre que al centre i al sud el vent es deixarà sentir de gregal aportant humitat i acumulant núvols a la façana més costanera de la mitad sud de la Comunitat.

Les temperatures patiran demà un notable descens. Quedaran entre 3 i 7 graus més baixes que les de hui.

De cara als següents dies caldrà seguir de prop la posició definitiva de l'antincicló perquè tot indica que acabarà situant-se al centre d'Europa enviant-nos des d'allà una massa d'aire més freda i de tant en tan ense que franges de núvols sobre el litoral de la Comunitat encara que a dia de hui els models donen poca o no res de pluja.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Un cap de setmana menys ventós i menys fred" "Els Reis porten l'hivern"