Orihuela encara la jornada més plujosa des del 87, amb risc de desbordament del Segura de matinada

Durant el dia s'ha arribat a prohibir la circulació en tota la ciutat
Leer en español
Els evacuats en barca des del centre ocupacional l'Oriol en Orihuela | Agències

 

La ciutat d'Orihuela ha sigut una de les més afectades este dijous per les pluges, que han deixat fins a les 18.00 hores un total de 259,2 litres per metre quadrat, una quantitat pròxima al total de pluja que s'arreplega en la ciutat de mitjana en tot un any (276,3 litres en l'observatori de la Confederació Hidrogràfica). A primeres hores de la nit, continua plovent en el nucli urbà, per a on passa el riu Segura, que podria desbordar-se al llarg de la matinada. La jornada de hui ha sigut la més plujosa en Oriola des de 1987.

 

 

El Centre de Cooperació Operatiu Municipal, que conformen els cossos de seguretat municipals i autonòmics, ha elevat la situació d'emergència a Nivell 1 durant la vesprada, com en tota la província d'Alacant, cosa que ha permés sol·licitar suport d'altres administracions. De fet, la Unitat Militar d'Emergències (UME) s'ha traslladat a la ciutat per a col·laborar amb les faenes de protecció.

 

Al llarg del dia s'ha arribat a tallar tota la circulació en el nucli urbà. A més, a Oriola Costa s'han tallat dos passos subterranis de la N-332. Igualment, s'ha procedit a l'evacuació de la residència del Centre Ocupacional Oriol per inundacions, mentres que Protecció Civil i Creu Roja han habilitat l'alberg provisional en el col·legi Virgen de la Puerta.

 

 

Des del consistori oriolà s'ha subratllat que tots els mitjans dels diferents efectius que conformen el CECOPAL es troben atenent a peu de carrer les incidències de major envergadura. Al llarg de la vesprada, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, s'ha traslladat a la ciutat, a on ha visitat el barri del Ravaloche, un dels més afectats per l'aigua. Igual com en Ontinyent, ha manifestat el seu suport a la ciutadania en estos moments tan difícils.

 

 

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

Comentaris