Orihuela encara la jornada m茅s plujosa des del 87, amb risc de desbordament del Segura de matinada

Durant el dia s'ha arribat a prohibir la circulaci贸 en tota la ciutat
Els evacuats en barca des del centre ocupacional l'Oriol en Orihuela | Ag猫ncies

 

La ciutat d'Orihuela ha sigut una de les m茅s afectades este dijous per les pluges, que han deixat fins a les 18.00 hores un total de 259,2 litres per metre quadrat, una quantitat pr貌xima al total de pluja que s'arreplega en la ciutat de mitjana en tot un any (276,3 litres en l'observatori de la Confederaci贸 Hidrogr脿fica). A primeres hores de la nit, continua plovent en el nucli urb脿, per a on passa el riu Segura, que podria desbordar-se al llarg de la matinada. La jornada de hui ha sigut la m茅s plujosa en Oriola des de 1987.

 

 

El Centre de Cooperaci贸 Operatiu Municipal, que conformen els cossos de seguretat municipals i auton貌mics, ha elevat la situaci贸 d'emerg猫ncia a Nivell 1 durant la vesprada, com en tota la prov铆ncia d'Alacant, cosa que ha perm茅s sol路licitar suport d'altres administracions. De fet, la Unitat Militar d'Emerg猫ncies (UME) s'ha traslladat a la ciutat per a col路laborar amb les faenes de protecci贸.

 

Al llarg del dia s'ha arribat a tallar tota la circulaci贸 en el nucli urb脿. A m茅s, a Oriola Costa s'han tallat dos passos subterranis de la N-332. Igualment, s'ha procedit a l'evacuaci贸 de la resid猫ncia del Centre Ocupacional Oriol per inundacions, mentres que Protecci贸 Civil i Creu Roja han habilitat l'alberg provisional en el col路legi Virgen de la Puerta.

 

 

Des del consistori oriol脿 s'ha subratllat que tots els mitjans dels diferents efectius que conformen el CECOPAL es troben atenent a peu de carrer les incid猫ncies de major envergadura. Al llarg de la vesprada, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, s'ha traslladat a la ciutat, a on ha visitat el barri del Ravaloche, un dels m茅s afectats per l'aigua. Igual com en Ontinyent, ha manifestat el seu suport a la ciutadania en estos moments tan dif铆cils.

 

 

Tamb茅 pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que far脿? Seguix-nos en Instagram!