Els Reis porten l'hivern

A la costa els termòmetres encara s'aproparan als 17-18 graus però al nord i per l'interior difícilment arribaran als 10 graus
Reis Mags | Pixabay


Durant totes les festes de Nadal l'oratge ha sigut molt benigne. Pot ser massa. Estabilitat total i temperatures 'disparades' ens han fet preocupar-nos per l'hivern...però els Reis s'encarregaran de portar-nos el fred, de recordar-nos que és hivern.

El ponent que bufà ahir i que va fer pujar el mercuri dels termòmetres a prop dels 25 graus a la costa farà que hui notem més el descens de les temperatures. Un descens que tindrà continuïtat demà dijous.

El dia comença amb el cel més carregat al nord on fins a mig matí cal esperar ruixats dèbil i fins i tot algun fliquet de neu acompanyant el descens tèrmic i el vent de mestral que bufarà amb ratxes d'entre 70 i 80 quilòmetres per hora accentuant la sensació de fred.

La segona part del dia el cel quedarà lliure de núvols i la visibilitat serà molt bona en baixar la humitat però les temperatures quedaran 4 o 5 graus més baixes. A la costa els termòmetres encara s'aproparan als 17-18 graus però al nord i per l'interior difícilment arribaran als 10 graus.

A l'hora de les cavalcades caldrà abrigar-se perquè les temperatures continuaran en clar i notable descens.


Demà dijous ens espera un dia ben fred. Al nord i per l'interior les gelades seran generals i localment intenses, i a la costa també farà temperatures hivernals que no passaran dels 6- graus les més altes.

Al centre del dia les temperatures també es mantindran ben fresques a la costa i fredes per l'interior, i el vent de mestral que fins a la vesprada es deixarà sentir amb força al nord s'encarregarà d'accentuar la sensació de fred.


El matí de divendres encara farà fred i les gelades tornaran a ser generals. Fins i tot podran tocar zones del centre de la Comunitat i apropar-se a la costa en les zones on el vent quede més encalmat però a migdia notarem un lleuger ascens de les temperatures.

El cap de setmana no deixarà de bufar el vent 'però ni serà tan fort ni tan fresc i fins i tot diumenge tornarà a ser més bé càlid amb màximes que tocaran de nou els 20 graus.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Els Reis Mags portaran gelades a gran part de la Península Ibèrica" "Ponent i calor a l'espera de canvis"