URGENT

⚫👩 MORAIRA: Troben 1 cadàver en 1 contenidor

S'activa l'alerta groga per vents de fins a 80 km/h a la Comunitat Valenciana

L'alerta groga queda activada des de les 16 hores de la vesprada de hui dimecres.
Imatge d'arxiu | Cedida

 

Aquest dimecres ha entrat des de l'oest de la península Ibèrica una borrasca que està deixant pluges en la zona oest i nord d'Espanya. Al nostre territori, segons les previsions de l'Agència estatal de meteorologia, Aemet, aquesta borrasca ens podia deixar pluges dèbils a migdia, en zones de l'interior de les províncies de València i Castelló, amb possibilitat d'estendre's a zones del litoral nord.

 

No obstant això, el principal element que farà acte de presència durant la jornada de hui a la Comunitat serà el vent, que ha posat en alerta groga quasi tot el territori valencià. Després del pas del front de pluges, el vent anirà accelerant-se.

 

L'alerta groga queda activada des de les 16 hores de la vesprada de hui dimecres, per ratxes de vent d'entre 70 i 80 quilòmetres per hora. El fenomen afectarà l'interior i litoral sud de Castelló, el litoral nord i sud d'Alacant, i tota la província de València, tant la costa com l'interior. La previsió és que les ratxes de vent continuen tota la segona meitat del dia, i per tant, l'alerta es mantinga activa fins a les 0.00 hores de la mitjanit.

 

Així mateix, el litoral nord i sud d'Alacant també té activada l'alerta groga per fenòmens costaners.

 

Risc alt d'incendis a la Comunitat Valenciana

Davant aquesta situació d'alerta per vent, Emergències 112 de la Generalitat Valenciana també ha activat per a hui l'avís taronja, per risc alt d'incendis, a l'interior sud de Castelló, tota la província de València, i l'interior i litoral nord d'Alacant. La resta de zones es mantindran en nivell verd, amb risc baix/mitjà.

 

Per a demà, dijous, l'avís taronja es mantindrà a tots els punts que hui ja estan en alerta, excepte el litoral nord de la província de València. En canvi, s'incorporarà a les zones en risc alt d'incendi l'interior nord de Castelló.

 

Pots consultar el risc d'incendi al nostre territori a 112cv.gva.es/va/incendios-forestales

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!