Les tempestes deixen més de 30 litres en un hora després de caure amb rajos i granís

Han arribat a caure més de 15 litres en deu minuts

Les tempestes d'aquesta vesprada han deixat més de 30 litres per metre quadrat en el sud de l'àrea metropolitana de València i han caigut amb rajos, granís i fort vent en el litoral de València i Alacant, segons el balanç de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet). 

Després de més de tres hores, la part més activa de la tempesta de València s'ha endinsat en el mar abans de les cinc de la vesprada, mentre segueixen les tempestes disperses pel litoral alacantí i continuen les pluges en altres parts de la regió. 

Des de la una de la vesprada, les tempestes s'han desplaçat molt lentament d'oest a est per les províncies de València i Alacant, encara que també han caigut en punts de Castelló i Murcia.

La majoria dels rajos s'han concentrat en la comarca de L'Horta Sud, en l'àrea metropolitana de València. Al sud, en el litoral alacantí, la tempesta més activa ha descarregat en La Vega Baixa; ambdues d'intensitat forta i amb fort vent.

Més de 15 litres en deu minuts

Durant tota la vesprada, la cèl·lula de tempesta ha estat activa en la zona de les localitats valencianes de Llíria, Benaguasil i a Pobla de Vallbona, també amb granís, com mostraven les imatges del radar de l'Agència de Meteorologia. Solament en l'estació de Llíria s'han registrat sobre les 16 hores fins a 19,4 litres per metre quadrat en solament mitja hora, 15,6 d'ells en únicament deu minuts, i ratxes de 64 quilòmetres per hora. 

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"URGENT: Arriba una nova GOTA FREDA a la Comunitat Valenciana" "ATENCIÓ: El sorprenent motiu per a explicar el BOIG ORATGE de la Comunitat Valenciana"