Calor i basca de ple estiu en l'últim cap de setmana de juny

L’ambient serà plenament estiuenc amb sol, a pesar d'alguns canvis dissabte a primera hora i algun arruixó en el nord
La calor serà de ple estiu este cap de setmana | Arxiu

El temps continuarà marcat per l’ambient de ple estiu en tot el territori valencià este últim cap de setmana de juny. La calor i la basca seran molt marcades amb la majoria de màximes arribant o superant els 30º, especialment en l’interior, a l’espera de què la pròxima setmana siga encara més calorosa. Sol en conjunt llevat d’alguns canvis dissabte a primera hora i algun arruixó de vesprada en l’interior de Castelló.

Mapa de previsió per a este divendres | Aemet

La calor no dona treva

Tant divendres com el cap de setmana, la calor i la basca seguiran sent les clares protagonistes en tot el territori. Els termòmetres es mantindran pareguts, si bé baixaran un poc en Alacant. La majoria de màximes es mouran entre els 28º i 33º, però en l’interior es poden superar puntualment els 35º.

Sol amb algunes excepcions

Pel que fa a l’estat del cel, el sol seguiria lluint radiant en tot el territori valencià, però hi haurà algunes excepcions. La més clara serà l’arribada de nuvolositat la nit, matinada i primeres hores de dissabte, que farà que l’ambient nocturn siga encara més càlid. A pesar d'això, no s’esperen pluges. La resta del cap de setmana farà sol, llevat d’alguns núvols baixos puntuals en la costa, mentres que en les vesprades hi haurà nuvolades en l’interior de Castelló que poden deixar algun arruixó.

Més calor la setmana que ve

De cara als pròxims dies, i coincidint amb l'arribada del juliol, l’ambient de ple estiu anirà encara a més i tindrem la calorada més destacada del que portem d’any, amb moltes màximes entre 31º i 36º, arribant a fregar els 40º en punts de l’interior a mitjans de setmana. Amb tot, tindrem sol i sense pluges a la vista. Un temps de canícula que ens farà suar de valent.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!