Les temperatures es recuperen notablement este dimecres

Les nits ja no seran tan fredes, desapareixeran les gelades i les temperatures durant el dia es tornaran a aproximar als 20ºC en el centre de València i en el litoral de Castelló i Alacant
Previsió de símbols per al pròxim dimecres | Aemet

 

De cara a este dimecres seguirem amb l'oratge estable, només amb bandes de núvols prims que no implicaran més conseqüències. El més destacable de la jornada serà la recuperació de les temperatures tant diürnes com nocturnes, a causa de l'entrada del vent de ponent.

 

Les gelades desapareixeran

Este dimecres ens despertarem amb un ambient clarament menys fred que en les jornades anteriors. Les gelades desapareixeran de les zones litorals i només quedaran restringides en zones de l'interior de Castelló o en les serres d'Alacant. En el litoral, a causa del lleuger flux de vents de ponent, les temperatures ja quedaran per damunt dels 5ºC . El sol dominarà durant tota la jornada amb només la xicoteta excepció d'alguns núvols prims.

 

Al llarg del migdia, el vent de ponent s'imposarà, de forma dèbil, en gran part de les tres províncies valencianes. Este fet farà que les temperatures màximes també pugen clarament i es podran arribar als 20ºC en el litoral central de València i Alacant. En Castelló seguirà un ambient encara un poc fred a causa de què no arribarà el vent de ponent.  

 

L'estabilitat es mantindrà fins a finals de setmana

Al llarg de la setmana es mantindrà este ambient estable amb sol en general i unes temperatures ja molt més càlides tant de dia com de nit. Deixarem arrere les nits fredes de les últimes jornades. A pesar d'això,  pareix que a finals de setmana ens arribaran nous canvis que ens tornaran a portar cap a un ambient molt més hivernal.

 

Indefinició a partir del cap de setmana: temporal de llevant o entrada d'aire fred polar

Encara hi ha moltes discrepàncies en els mapes de l'oratge sobre el pronòstic del pròxim cap de setmana ja que, mentres uns models meteorològics indiquen pluges generals i abundants amb neu en l'interior de les serralades valencianes a conseqüència d'un possible temporal de llevant, altres indiquen molt més fred però sense precipitacions. Per tant, haurem d'esperar a que avance la setmana per a acabar de definir cap a on es decanta el pronòstic.

 

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!