Les temperatures es recuperen notablement este dimecres

Les nits ja no seran tan fredes, desapareixeran les gelades i les temperatures durant el dia es tornaran a aproximar als 20ºC en el centre de València i en el litoral de Castelló i Alacant
Previsió de símbols per aquest pròxim dimecres | Aemet

 

De cara a aquest dimecres seguirem amb el temps estable, només amb bandes de núvols prims que no implicaran més conseqüències. El més destacable de la jornada serà la recuperació de les temperatures tant diürnes com nocturnes, tot plegat serà a causa de l'entrada del vent de ponent.

 

Les glaçades desapareixeran

Aquest dimecres ens llevarem amb un ambient clarament menys fred que les jornades anteriors. Les glaçades desapareixeran de zones litorals i només quedaran restringides a les zones més enclotades del Maestrat o a les serres d'Alacant. Al litoral, a causa del lleuger flux de vents de ponent, les temperatures ja quedaran per sobre dels 5ºC arreu. El sol dominarà durant tota la jornada arreu amb només la petita excepció d'alguns núvols prims.

 

Al llarg del migdia, el vent de ponent s'imposarà, tot i que de forma feble, a gran part de les tres províncies valencianes. Aquest fet farà que les temperatures màximes també pugin clarament i es podran assolir els 20ºC al litoral central de València i Alacant. A Castelló, seguirà un ambient encara força fred a causa que no arribarà el vent de ponent.  

 

L'estabilitat es mantindrà fins a finals de setmana

Al llarg de la setmana, es mantindrà aquest ambient estable amb sol en general i unes temperatures ja molt més càlides tant de dia, com de nit. Deixarem enrere les nits fredes de les darreres jornades. Tot i això, sembla que a finals de setmana ens arribaran nous canvis que ens tornaran a portar cap a un ambient molt més hivernal.

 

Indefinició a partir del cap de setmana: llevantada o entrada d'aire fred polar

Encara hi ha moltes discrepàncies en els mapes del temps sobre el pronòstic del cap de setmana vinent, mentre uns models meteorològics indiquen pluges generals i abundants amb neu a l'interior de les serralades valencianes fruit d'una possible llevantada, altres indiquen molt més fred però sense precipitacions. Per tant, haurem d'esperar que avanci la setmana, per acabar definint cap a on es decanta el pronòstic.

 

  • També pots llegir...

 

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!