Desmantellada una xarxa de prostitució amb huit detinguts, un en Vinaròs

Es tracta d'un clar familiar que captava a dones de Colòmbia «en situació de gran vulnerabilitat i extrema necessitat»
Les víctimes eres obligades a prostituir-se | Wikipedia

La Policia Nacional ha desmantellat una xarxa dedicada al tràfic i l'explotació sexual de dones en Espanya, en una operació en la que han sigut detingudes huit persones i tres dones han sigut alliberades. En l'operació, han sigut detingudes quatre persones en Santander, tres en Torrelavega i una en Vinaròs, en el Baix Maestrat (Castelló).

La investigació va començar gràcies a una telefonada al Servici d'Atenció a les Víctimes de Tràfic de Persones de la Policia Nacional, que va traure a la llum l'existència d'una organització d'origen colombià que explotava sexualment a dones en dos pisos de cites, en Santander i Torrelavega (Cantàbria).

Un clan familiar

Es tracta d'un clan familiar que, presumptament, es dedicava a captar dones de Colòmbia «en situació de gran vulnerabilitat i extrema necessitat» per a traslladar-les a Espanya amb falses promeses laborals i a on eren obligades a prostituir-se, ha informat hui la Policia Nacional en un comunicat.

Segons explica la Policia, l'organització tenia una estructura molt definida i estava liderada per una dona que dirigia tota la xarxa des de Torrelavega, mentres els seus dos fills s'encarregaven de traslladar-les a Cantàbria, controlar els pisos de cites i gestionar els anuncis dels servicis sexuals en diferents portals d'Internet.

A demés, la xarxa comptava amb un captador, resident en Colòmbia, que era l'encarregat de captar a dones vulnerables amb falses promeses de treball en Espanya i entregar-les els diners necessaris per al viatge. Una volta en Espanya, les dones eren traslladades als pisos, a on eren rebudes per les 'mamis', l'últim escaló de la xarxa i que s'ocupaven de recaptar els ingressos que obtenien setmanalment.

Obligades a prostituir-se

En els pisos eren obligades, baix amenaces i coaccions, a exercir la prostitució per a fer front al deute que havien contret pel cost del viatge i que ascendia a més de 5.000 euros. Les dones eren, a demés, vigilades amb càmeres i només podien eixir al carrer una hora al dia acompanyades per algun membre de l'organització.

La mitat dels seus ingressos se'ls quedava l'organització i, de l'altra mitat, només podien disposar de 100 euros per als seus gastos d'alimentació, roba i higiene, mentres que tots els altres diners eren per a pagar el deute adquirit amb la xarxa. Els agents han registrat tres cases, una en Santander i dos en Torrelavega, a on s'han intervingut 6.480 euros, telèfons mòbils i «abundant documentació».

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Tràfic de persones en Castelló: «Si no em prostituïa, em tiraven de casa»" "Pillen a un lladre furtant en un camió en València"