Alerta per l’arribada d’un important temporal de pluges esta setmana

Localment es poden superar els 100 l/m² en algunes zones. El temporal també deixarà ventades
El temporal de pluges viurà el seu punt àlgid entre dimecres i dijous  | EFE

El temps es complica en esta primera setmana de novembre en tot el territori valencià després de l’estiuet i la calma de Tots Sants. L’arribada d’un episodi de pluges generals, especialment a mitjans de setmana, pot deixar alguns aiguats i acumulacions que, puntualment, poden superar els 100 l/m². Les més importants es concentraran entre València i Castelló.

La clau serà l’arribada d’un front fred atlàntic que obrirà la porta a la formació d’una gota freda a l’oest de la península. La borrasca impulsarà vents de llevant principalment, de mar cap a terra, aportant molta humitat carregada de precipitacions. Les temperatures es desplomaran.

Temporal de pluges, vent i mala mar

El front atlàntic arribarà entre este dilluns i dimarts, encara que el primer dia de la setmana serà molt tranquil i plàcid, en la línia del cap de setmana. No obstant això, este dimarts els núvols ja aniran a més i, ja a partir de la vesprada, començaran a aparèixer precipitacions més dèbils, especialment prop de la mar. Poca cosa de moment.

Cal tindre precaució perquè entre dimecres i dijous el temporal de pluges serà molt important. Localment hi haurà alguns aiguats forts i s’acumularan fins a 100 l/m² o més en tot l’episodi a punts entre València i Castelló. L'oratge deixarà ventades de mar cap a terra, amb alguna ràfega forta, i molt mala mar.

Mapa de previsió en València de cara al dimecres | Aemet

Divendres milloraria clarament la situació, però sense desaparèixer del tot els arruixons. El cap de setmana pareix que també tindríem un temps molt mogut, però encara queden dies i hi poden haver canvis. Cal tenir en compte que qualsevol moviment de la petita borrasca, o gota freda, pot fer canviar totalment la previsió dels pròxims dies.

Baixada clara de les temperatures

El temporal de pluges vindrà acompanyat també d’una baixada molt clara de les temperatures màximes, amb valors que poden quedar més de cinc graus per davall dels que hem tingut fins este dilluns. La majoria de registres se situaran entre els 15º i 20º. En canvi, les mínimes pocs canvis patiran, inclús poden pujar un poc. En definitiva, ens espera una setmana molt interessant, meteorològicament parlant.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Registrats dos terratrèmols en menys de 24 hores en Torrevieja" "Previsió: Cap de setmana de Tots Sants amb un temps per a aprofitar"